Τσίπρας, Ολάντ, Ρέντσι: ενώ πνίγουν τους λαούς τους, θέλουν να "σώσουν" την Ευρώπη!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΦΙΕΣΤΑ ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΤΩΝ ΕΥΡΩΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Περισσότερο θλίψη, μελαγχολία και απογοήτευση, παρά οποιαδήποτε προσδοκία, προκαλεί το θέαμα της συνάθροισης στην Αθήνα αποτυχημένων, αν όχι και χρεοκοπημένων, ηγετών όπως οι Ολάντ, Ρέντσι, Τσίπρας και σία, οι οποίοι εισπράττουν την απέχθεια των λαών των χωρών τους για τις καταστροφικές επιλογές τους.

Αποτελεί ειρωνεία και εμπαιγμό ηγέτες όπως οι Ολάντ, Ρέντσι, Τσίπρας και οι άλλοι, οι οποίοι στις χώρες τους εφαρμόζουν σκληρότατες συνταγές φοροεξόντωσης, λιτότητας και κοινωνικής και εργασιακής διάλυσης, να κοροϊδεύουν περιφρονητικά με επικοινωνιακές φιέστες ότι τάχα θέλουν να αλλάξουν την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ειδικότερα ο Αλ. Τσίπρας είχε την ευκαιρία αλλά και τη λαϊκή εξουσιοδότηση και στήριξη να αλλάξει την Ελλάδα και να συμβάλει έτσι στην αλλαγή της Ευρώπης.

Αντί, όμως, για την αλλαγή ο Αλ. Τσίπρας επέλεξε να πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων τις δεσμεύσεις του παλιού ΣΥΡΙΖΑ και το ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα, βάζοντας το ευρωϊερατείο και τα εγχώρια κατεστημένα κέντρα πάνω από τα συμφέροντα της χώρας και του ελληνικού λαού, με συνέπεια να κλιμακώνεται ο ελληνικός εφιάλτης.

Αυτό που χρειάζεται σήμερα ο Μεσογειακός Νότος και πρώτα απ' όλα οι πιο αδύναμες χώρες του, δεν είναι επικοινωνιακές φιέστες ευτελούς κατανάλωσης αλλά μεγάλες ανατροπές για την εφαρμογή ριζοσπαστικών προοδευτικών προγραμμάτων ανασυγκρότησης, εθνικής ανεξαρτησίας, και δημοκρατικής και λαϊκής κυριαρχίας ενάντια στη λιτότητα και τον νεοφιλελευθερισμό.

Προϋπόθεση για την εφαρμογή αυτών των ανορθωτικών προγραμμάτων είναι η απεμπλοκή των χωρών από τη φυλακή της ευρωζώνης και το πέρασμα στο εθνικό νόμισμα με την αμφισβήτηση των νεοφιλελεύθερων κανόνων της ΕΕ.

Μόνο ανεξάρτητες και κυρίαρχες χώρες στην Μεσόγειο που εφαρμόζουν ριζοσπαστικές προοδευτικές πολιτικές, μπορούν να συμβάλουν σε μια διαφορετική Ευρώπη και να αναπτύξουν ενεργητικές στρατηγικές βαθιάς και ισότιμης συνεργασίας για να καταστήσουν ξανά τη Μεσόγειο θάλασσα ανάπτυξης, λίκνο πολιτισμού, ζώνη οικολογικής αναβάθμισης και αναζωογόνησης και όχι μια μολυσμένη, χωρίς ζωή, θάλασσα αντιπαραθέσεων, πολέμων και πολεμικών στόλων και υγρό τάφο χιλιάδων και χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων, θυμάτων της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας.

ΙΣΚΡΑ
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...