Ρώσος Α/ΓΕΕΘΑ: Ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας έχει τα πάντα για να τελειώσει κινήσεις του εχθρού στην Κριμαία


Freepen.gr - Ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας είναι σε θέση να υπερασπιστεί τα σύνορα της χώρας, χάρη σε συστήματα έγκαιρης ανίχνευσης-αναγνώρισης και σύγχρονα όπλα, δήλωσε ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου, Στρατηγός Valery Gerasimov.

Ο Gerasimov ανέφερε πως ο στόλος είναι ικανός να εμπλακεί με ένα πιθανό εχθρό ενώ αυτός θα εξέρχεται ακόμη από τις βάσεις του:

«Ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας έχει τώρα όλα όσα χρειάζεται για να το πετύχει αυτό: συστήματα αναγνώρισης που ανιχνεύουν στόχους σε περιοχές έως και 500 χιλιομέτρων [310 μίλια] και σύγχρονα όπλα. Το σύστημα παράκτιων πυραύλων Bastion έχει βεληνεκές 350 χιλιόμετρα [217 μίλια] μέχρι και το Βόσπορο».

Ο Gerasimov πρόσθεσε ότι τα υποβρύχια του στόλου είναι εξοπλισμένα με πυραύλους Kalibr , ενώ η αεροπορία του ναυτικού καθώς και στρατηγικά-τακτικά αεροσκάφη μπορούν να εμποδίσουν την  προσγείωση ενός δυνητικού εχθρού στις ακτές της της Κριμαίας από όπου και αν προέρχεται.

«Ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας θα πρέπει να είναι σε θέση - και το έχει αποδείξει - ανεξάρτητα να εμπλακεί με μια δύναμη απόβασης ακόμη και τα λιμάνια εκκίνησης».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail