Μια "διαχρονική ηλιθιότητα" δεν αφήνει την αστυνομία να μετατραπεί σε παράγοντα οικονομικής ανάπτυξης

Το κυρίαρχο της αναδιάρθρωσης είναι η μείωση των δαπανών του Υπουργείου προστασίας του Πολίτη. Όποιος το αμφισβητεί τελείως αυτό είναι εκτός πραγματικότητας ή βλάκας. Υπονοείται ότι υπήρχαν τα περιθώρια να μαζευτούμε και να εξαλείψουμε τις σπατάλες και όχι μόνο αυτό αλλά να πετύχουμε και καλύτερη αστυνόμευση.

Είναι όμως έτσι;

Παράλληλα παραχωρούμε όλο και περισσότερο μέρος της αστυνόμευσης σε ιδιωτικές εταιρείες παροχής υπηρεσιών ασφάλειας (δείτε ποιος έχει την ευθύνη ελέγχου στα αεροδρόμια π.χ), πουλάμε την ιδιότητά μας (όποιος έχει γεμάτο πορτοφόλι και θέλει αστυνομικό για προσωπική φύλαξη πρέπει να πληρώσει) κ.α

Με άλλα λόγια το δημόσιο αγαθό της ασφάλειας των πολιτών και της κοινωνίας σε μια κρίσιμη περίοδο, ολοένα και υποτιμάται, ολοένα και φεύγει από την μέριμνα και τη διαχείριση της Πολιτείας.

Ποιος νιώθει - με βάση αυτά – ότι η πολιτεία θέλει πραγματικά να τον προστατέψει;

Τα μυαλά της Ελλάδας σε αυτόν το σημαντικό τομέα, εξαντλούν εδώ την εξυπνάδα τους. Η πρόθεσή τους πάντως δεν αμφισβητείται.

Σκέφτηκε όμως κανείς ότι το κόστος πρόληψης π.χ των τροχαίων ατυχημάτων που επιτυγχάνεται κυρίως με την ειδική ενίσχυση των υπηρεσιών Τροχαίας, είναι ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ από το κόστος στο σύστημα υγείας που προκύπτει από τους νεκρούς και τραυματίες;

Σκέφτηκε κανείς ότι η αποτελεσματικότερη λειτουργία π.χ της οικονομικής αστυνομίας ή της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων είναι ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΑ αφού με την δράσης τους το κράτος μειώνει την οικονομική αιμορραγία που προκαλείται από την λαθρεμπορία, την διαφθορά και τις μορφές φοροδιαφυγής ή φοροαποφυγής;

Σκέφτηκε κανείς ότι μια δυνατή παρουσία της ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, και στα νησιά που έχουν επωμιστεί την «πρωτογενής» διαχείριση του προσφυγικού, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, μπορεί να προφύλαξη το τουριστικό προϊόν μας από την παραξενοδοχεία, την παράνομη διείσδυση αλλοδαπών τουριστικών επιχειρήσεων και έτσι από την εξαγωγή τεράστιων ποσών στο εξωτερικό;

Η λίστα είναι πολύ μεγάλη κύριοι, και απορούμε που έως τώρα, δεν έχετε κοιτάξει ΣΟΒΑΡΑ και ΕΠΙΣΤΑΜΕΝΑ σε αυτήν την κατεύθυνση.

Σας προτείνουμε να το κάνετε ΑΜΕΣΑ, διότι απλά δε θα μπορείτε να πείτε αύριο ότι δε βρήκατε ισοδύναμα και έτσι δεν προχωρήσατε στην εφαρμογή των γνωστών αποφάσεων τους ΣτΕ σχετικά με την επαναφορά των μισθών των σωμάτων ασφαλείας στα φυσιολογικά επίπεδα.

Ενεργοποιηθείτε!

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...