Αποφασισμένοι να λιώσουν τους φασίστες στο Χαλέπι - Καταιγισμός βομβαρδισμών των ισλαμιστών από όλες τις πλευρές - "Σκύλιασε" ο Κέρι

Στρατής Μαζίδης

Αποφασισμένοι να τελειώσουν εδώ και τώρα τη μάχη του Χαλεπίου εμφανίζονται Δαμασκός και Μόσχα.

Για δεύτερη μέρα συριακά και ρωσικά μαχητικά σφυροκόπησαν θέσεις των τρομοκρατών σε Sheikh Saeed, al-Sakri, al-Ameriyeh, al-Kelaseh, Bustan al-Qasr και την παλαιά πόλη του Χαλεπίου.

Την ίδια στιγμή το πυροβολικό του συριακού στρατού έβαλε διαρκώς κατά των ισλαμιστών στις ίδιες περιοχές.

 «Οι θέσεις της Fatah al-Sham (το νέο όνομα της al-Nusra Front) στην περιοχή al-Rashedeen στο δυτικό Χαλέπι βομβαρδίτηκαν σφοδρά από συριακά και ρωσικά μαχητικά» αναφέρουν στρατιωτικές πηγές στο FARS και συμπληρώνουν:

«Πρόκειται για μια συλλογική επιχείρηση. Εναέριες και επίγειες δυνάμεις είναι μόνο τμήματα μιας μεγάλης επιχείρησης εναντίον των τρομοκρατών στις ανατολικές γειτονιές του Χαλεπίου, η οποία θα διαρκέσει αρκετές ημέρες μέχρι να εγκαταλείψουν οι ισλαμιστές την πόλη».



Επιπλέον οι συριακές δυνάμεις πέτυχαν την εκδίωξη των τρομοκρατών από την προσφυγική πόλη του Handarat στο βόρειο Χαλέπι.


Οι επιχειρήσεις φαίνεται πάντως ότι πηγαίνουν εξαιρετικά αφού ο αμερικανός ΥΠΕΞ, Τζον Κέρρυ δηλώνει πως ό,τι συμβαίνει στο Χαλέπι είναι απαράδεκτο και τρομακτικό.

Σε αυτό έχει δίκιο. Η απελευθέρωση του Χαλεπίου θα σημάνει την πτώση των δυτικών σχεδίων που ρήμαξαν την πολύπαθη Συρία.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail