Έτσι «παγιδεύονται» στον Τειρεσία οι συνεπείς δανειολήπτες

Η οικονομική εξάντληση των πολιτών έχει οδηγήσει χιλιάδες δανειολήπτες να «πνίγονται» στα χρέη, χωρίς να μπορούν να πάρουν ανάσα, καθώς με την μη πληρωμή μίας ή δύο δόσεων αποκλείονται αμέσως από οποιαδήποτε νέα πίστωση, προσθέτοντας νέα προβλήματα στην έλλειψη ρευστότητας που ταλανίζει την αγορά.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, αυτός ο «φαύλος κύκλος» αποδεικνύει πόσο απροετοίμαστος είναι το τραπεζικό σύστημα να δώσει διέξοδο στους δανειολήπτες αφού αφενός τους ενθαρρύνει να αφήσουν απλήρωτες ορισμένες δόσεις για να ενταχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση κι αφετέρου τους αποκλείει από νέες πιστώσεις, αφού έχουν μπει στη «μαύρη λίστα».

Αν κι ο στόχος των τραπεζών ήταν εξ αρχής να αποφύγουν να χαρακτηρίζουν τους δανειολήπτες μη ενήμερους, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δεν σχεδίασαν προϊόντα για ενήμερους πελάτες για να μην τους ενθαρρύνουν όσους «αντέχουν» οικονομικά να αφήσουν απλήρωτες τις δόσεις τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ, τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα, στα οποία δεν περιλαμβάνονται οι καταγγελίες δανείων, αντιστοιχούν σε περισσότερους από 3 εκατ. φακέλους δανείων. Το νούμερο αυτό αντιστοιχεί στο 1/3 των συνολικών δανείων, που σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία ανέρχονται σε 9,4 εκατομμύρια.

Η πλειονότητα των ρυθμίσεων αφορά σε επιχειρηματικά δάνεια, ενώ και το 1/3 των στεγαστικών δανείων εμφανίζεται ρυθμισμένο.

ΤΟ ΧΡΗΜΑ

Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.
on 12:14 μ.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

2010 Freepen.gr 2011 - BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.