Σχέδιο σωτηρίας και βαθιάς ανάσας για όσους χρωστούν στα Ταμεία - Πάγωμα οφειλών με ασφαλιστική ενημερότητα

Freepen.gr - Βαθιές ανάσες στους οφειλέτες των ταμείων μαζί με κίνητρο για να πληρώσουν τα χρέη τους, δίνει το υπουργείο Εργασίας.

Συγκεκριμένα μελετάται το πάγωμα των παλιών οφειλών για ορισμένο χρονικό διάστημα με τους οφειλέτες να έχουν από 1/1/2017 την υποχρέωση να πληρώνουν μόνο τις νέες οφειλές. Τα παλιά χρέη δε θα διαγράφονται, ωστόσο ο ασφαλισμένος πληρώνοντας μόνο τις νέες ασφαλιστικές εισφορές θα είναι ασφαλιστικά ενήμερος και δεν θα έχει άλλα προβλήματα.

Επιπρόσθετα εξετάζεται η ανταλλαγή του ληξιπρόθεσμου χρέους με ασφαλιστικό χρόνο για όσους βρίσκονται κοντά στη σύνταξη και λόγω των οφειλών τους αδυνατούν να συνταξιοδοτηθούν.

Συγκεκριμένα, όσοι χρωστούν πάνω από € 20.000,00 στα Ταμεία θα μπορούν να ανταλλάξουν την οφειλή με ασφαλιστικό χρόνο, με τα χρόνια δηλαδή που αντιστοιχούν στο ποσό που οφείλουν και να βγουν με μειωμένες αποδοχές σε σύνταξη.

Παράλληλα όμως εξετάζονται κίνητρα για όσους συνεχίσουν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και ειδικά για όσους δεν πληρώνουν μόνο τις τρέχουσες εισφορές, αλλά και παλαιότερα χρέη.

Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.
on 8:38 π.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

2010 Freepen.gr 2011 - BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.