Κίνηση-ματ του Πούτιν προς «Ηγεμονία του Ειρηνικού»: Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων απαίτησε την αποχώρηση των Αμερικανικών δυνάμεων!

Του Βασίλη Καπούλα

Κίνηση ματ του Β.Πούτιν προς δημιουργία της «ηγεμονίας του Ειρηνικού»: Να φύγουν αμέσως από το έδαφος των Φιλιππίνων οι Αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις απαίτησε ο πρόεδρος της χώρας, Ερνέστο Ντουτέρτε.

«Αυτές οι ειδικές δυνάμεις πρέπει να φύγουν. Δεν θέλω ρήξη με τις ΗΠΑ αλλά πρέπει να φύγουν» τόνισε.

«Η γραμμή της χώρας είναι η ανεξαρτησία και αυτή θα ακολουθήσουμε», δήλωσε ο Φιλιππινέζος πρόεδρος, επιμένοντας στις εξαγγελίες του.

«Η επικοινωνία που έχουμε με τις ΗΠΑ και η παρουσία του αμερικανικού στρατού εδώ, αποτελεί μια από τις βασικές αιτίες για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που δεχόμαστε», συμπλήρωσε.

Ο Ντουτέρτε δήλωσε πριν λίγες μέρες, ότι σκέφτεται την απεξάρτηση της χώρας του από τα Ηνωμένα Έθνη, τα οποία δεν αφουγκράζονται τις ανάγκες των Φιλιππίνων.

Υπενθυμίζουμε το άρθρο μας ΕΚΤΑΚΤΟ: Άγριο μπινελίκι του προέδρου των Φιλιππίνων προς τον Μ.Ομπάμα: «Πουτ@@@ς γιε θα σε βρίσω, δεν θα μου κάνεις εσύ μάθημα» (βίντεο) στο οποίο είχε φανεί η αλλαγή της εξωτερικής πολιτικής των Φιλιππίνων.

«Πουτ@@@ς γιε θα σε βρίσω, δεν θα μου κάνεις εσύ μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Θα σε καταραστώ σε αυτό εδώ το φόρουμ. Είμαι πρόεδρος ενός κυρίαρχου κράτους. Η χώρα έχει σταματήσει εδώ και πολύ καιρό να είναι αποικία των ΗΠΑ»!

Πολύ χοντρό επεισόδιο με άγριες εκφράσεις είχε λάβει μεταξύ του προέδρου των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, και του προέδρου των ΗΠΑ, Μ.Ομπάμα.

H αντιαμερικανική-αντιιμπεριλιστική ρητορική του Ντουτέρτε και η δήλωση του Β.Πούτιν για μη επέμβαση από τρίτες χώρες στο θέμα της Νότιας Σινικής Θάλασσας έδωσε «χώρο» για ελιγμούς στον Ντουτέρτε.

Η κίνηση του προέδρου της Ρωσίας ήταν πολύ καλά προετοιμασμένη ώστε να φέρει πιο κοντά τις Φιλιππίνες.

Ο Β.Πούτιν είχε πει συγκεκριμένα:

«O πρόεδρος Xi Jinping και εγώ έχουν αναπτύξει δεσμούς εμπιστοσύνης και φιλικές σχέσεις. Αλλά ποτέ δεν μου ζήτησε – και θέλω να το τονίσω αυτό- να σχολιάσω ή να παρέμβω κάπως σε αυτό το ζήτημα. Εμείς φυσικά έχουμε την δικιά μας άποψη για το θέμα. Πρώτα και πάνω απ όλα πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να υπάρχει παρέμβαση από μη περιφερειακή δύναμη. Η παρέμβαση τρίτης χώρας είναι αντιπαραγωγική και θα βλάψει την περιοχή» τόνισε.

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων φαίνεται πρόθυμος για συμβιβασμούς με τη Κίνα.

Μάλιστα κάτι που δεν έχει ειπωθεί και είναι εξαιρετικά σημαντικό:

O πρόεδρος Ρ.Ντουτέρτε κατά τη Σύνοδο των 18 εθνών του EAS (Σύνοδος Ανατολικής Ασίας), η οποία γίνεται αμέσως μετά τη Σύνοδο ASEAN που περιλαμβάνει και τις ΗΠΑ, έδειξε σύμφωνα με τρεις διπλωμάτες εικόνες με τους σκοτωμούς προγόνων του από Αμερικανούς Στρατιώτες και είπε:

«Αυτοί είναι οι πρόγονοι μου που τους σκότωσαν. Γιατί τώρα δεν μιλάμε για ανθρώπινα δικαιώματα;».

Οι Φιλιππίνες ήταν αποικία των ΗΠΑ από το 1898 μέχρι το 1946.

Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...