Το πρόβλημα της Ελλάδας, του Πελοπίδα, του Γιάννη, της Ελένης…

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΣ

Ο Πελοπίδας κερδίζει 35.000 € το χρόνο και είναι πολύ περήφανος που τα καταφέρνει μέσα στην κρίση.
Δυστυχώς , τώρα τελευταία δεν καλοπληρώνεται από τη δουλειά του και ήδη του οφείλουν 10.000€.
Ο Πελοπίδας κουβαλά κι ένα μεγάλο στεγαστικό δάνειο στις πλάτες του, κοντά στις 300.000€. Προσπαθεί και το εξυπηρετεί όπως μπορεί έχοντας ζητήσει πολλές φορές «ρύθμιση» επιμηκύνοντας το δάνειο, χαμηλώνοντας τις δόσεις.
Το κακό είναι ότι η γυναίκα και τα παιδιά του Πελοπίδα άργησαν να καταλάβουν ότι η Ελλάδα έχει μπει βαθιά στην κρίση: Φόρτωσαν τις πιστωτικές κάρτες, πήραν καταναλωτικά δάνεια, ξόδεψαν κάτι παραπάνω για να συντηρήσουν το βιοτικό επίπεδο του παρελθόντος, με αποτέλεσμα να χρωστούν άλλες 100.000 Ευρώ, σε βραχυπρόθεσμο υψηλότοκο δανεισμό.
Η λύση στο πρόβλημα του Πελοπίδα, δυστυχώς δεν είναι απλώς να βρει μια δεύτερη δουλειά.
  • Αν τα 35.000€ εισόδημα αυξηθούν κατά 15% και ξεπεράσουν τα 40.000€ , το βάρος των χρεών του δεν θα είναι διαχειρίσιμο.
Το Κράτος φορολογεί βάναυσα κάθε επιπλέον εισόδημα και τα προβλήματα στην πραγματική οικονομία δεν επιτρέπουν αισιοδοξία για έγκαιρη πληρωμή των δεδουλευμένων.
Ο Πελοπίδας χρειάζεται έναν ριζικό επαναπροσδιορισμό των οικονομικών του δεδομένων. Πρέπει να αλλάξει στάση ζωής, ίσως και επάγγελμα. Πρέπει να ενεργοποιήσει όλα τα παραγωγικά μέλη της οικογένειας στην προσπάθεια να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο.
Ένα κούρεμα των οφειλών του δεν ωφελεί. Μία ακόμη δουλειά δεν θα τον βγάλει από την κρίση. Το πρόβλημα του Πελοπίδα, χρειάζεται μια νέα προσέγγιση, άλλου τύπου αντιμετώπιση.
Τα πρόβλημα του Πελοπίδα , του Γιάννη, της Ελένης, της Μαρίας είναι πρόβλημα ολόκληρης της χώρας. Η Ελλάδα ως σύνολο αντιμετωπίζει ακριβώς τις ίδιες προκλήσεις.
  • Ένα κούρεμα στο εθνικό χρέος δεν θα φέρει την χαμένη ευημερία του Πελοπίδα, ούτε την ελπίδα στον Γιάννη, την Ελένη και την Μαρία.
  • Η Ελλάδα χρειάζεται ραγδαίους ρυθμούς ανάπτυξης και υψηλό πληθωρισμό για να «σβήσει» το χρέος της.
Η ανάπτυξη της οικονομίας πρέπει να τρέχει γρηγορότερα από τον πληθωρισμό, ο πληθωρισμός όμως είναι απαραίτητος για να σβήσει το χρέος του Πελοπίδα.

Προφανώς τέτοιοι ρυθμοί ανάπτυξης δεν μπορούν να επιτευχθούν με την κρατική γραφειοκρατία. Το Κράτος πρέπει να παραμερίσει για να ορμήσουν οι διψασμένοι για πρόοδο ιδιώτες που θα φέρουν γρήγορα οικονομικά αποτελέσματα.

Γρήγορα. Είναι η λέξη κλειδί.

ΤΟ ΧΡΗΜΑ
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...