Ο Ερντογάν θέλει να είναι...Μάο, Στάλιν, κλπ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Να γεμίσει όλη την Τουρκία με προσωπικά του αγάλματα και προτομές του φιλοδόξει ο Ταιγίπ Ερντογάν, που προβάλλεται τώρα σαν ο μεγάλος διάδοχος του Κεμάλ Ατατούρκ και ακόμα πιο πολύ, ο διεθνούς φήμης παγκόσμιος ηγέτης που φιλοδόξει να ηγηθεί και όλου του ισλαμικού κόσμου.

Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι ορισμένα αγάλματα του Ερντογάν προκαλούν έντονους διαξιφισμούς, αν και κατά πόσο είναι πιστά αντίγραφα του Τούρκου ηγέτη.

Έτσι ένα πρόσφατο κατασκεύασμα από κερί, ομοίωμα του Ερντογάν που τέθηκε σε δημόσια θέα στην Σαμψούντα, έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις γιατί πολλοί υποστηρίζουν ότι δεν ανταποκρίνεται στην ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια του Ερντογάν και ο δήμαρχος της Σαμψούντας έχει δεχτεί έντονες επικρίσεις για αυτή του την επιλογή.Το αποκορύφωμα της αποθέωσης με αγάλματα του Ερντογάν, είναι το καινούργιο τεράστιο άγαλμα που πρόκειται να στηθεί στην κεντρική πλατεία του Kartepe, στην δημαρχεία του Kocaeli, στην ασιατική περιφέρεια της Κωνσταντινούπολης.
 


Το επιβλητικό αυτό άγαλμα ζυγίζει όπως αναφέρεται 2 τόνους και έχει τέσσερα μέτρα ύψος. Θα συμβολίζει τον μεγαλύτερο, όπως ισχυρίζονται οι κατασκευαστές του, ηγέτη που πέρασε από την Τουρκία. Τύφλα νάχει δηλαδή ο Κεμάλ Ατατούρκ!

Το επόμενο βήμα είναι να κατασκευαστεί ένα πιο τεράστιο άγαλμα του Ερντογάν που θα τοποθετηθεί στην κεντρική πλατεία Kızılay της Άγκυρας και θα είναι από μπρούντζο για να φαίνεται επίχρυσο. Η μεγαλομανία δηλαδή σε όλο της το μεγαλείο.

Αν βέβαια μέχρι τότε, όπως αναφέρουν κάποιοι, θα… είναι ακόμα στην ηγεσία της χώρας του.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr

Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.
on 5:03 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

2010 Freepen.gr 2011 - BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.