Ένας σοβαρός λόγος για να κάνει ο Τσίπρας εκλογές, ένας σοβαρός λόγος για να μην κάνει και η μεταβλητή

Του Στρατή Μαζίδη

Ένα κρίσιμο ερώτημα που απασχολεί αρκετές συζητήσεις είναι αν η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα θα εξαντλήσει την τετραετία ή αν θα ακολουθήσει την παράδοση των μνημονιακών προκατόχων της και πέσει από το δεύτερο μισό και μετά.

Δε μιλάμε για κατάρρευση. Αυτή σε επίπεδο κοινωνίας έχει ήδη επέλθει. Οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι έλαβαν και αυξήσεις αλλά και οι 45αρηδες συνταξιούχοι, δεν είναι αρκετοί.

Στο ερώτημα αν ο Αλέξης Τσίπρας θα πάει σε πρόωρες εκλογές, θα απαντήσουμε ότι υπάρχουν δύο σοβαροί λόγοι για να κάνει ή να μην κάνει.

Ένας σοβαρός λόγος για να πάμε σε εκλογές είναι η διάσωση ει δυνατόν μεγαλύτερου τμήματος των ψηφοφόρων του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Τσίπρας γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτοί δεν του ανήκουν, είναι φιλοξενούμενοι και ως οικοδεσπότης δεν έχει αποδειχθεί ο καλύτερος. Όσο ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει στην εξουσία, τόσο θα εισπράττει όλο και περισσότερη φθορά διότι εκτός της τραγικής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η κοινωνία, έχει κατορθώσει να δημιουργήσει και έτερα προβλήματα όπως το λαθρομεταναστευτικό, που απειλεί πλέον άμεσα την ασφάλεια και την ακεραιότητα των πολιτών. Επιπλέον ακόμη και οι επικοινωνιακές του επιχειρήσεις, όχι μόνο δεν αποδίδουν αλλά επιστρέφουν στον ίδιο ως μπούμερανγκ με τρανό παράδειγμα τις άδειες των τηλεοπτικών σταθμών.

Η παραμονή του στην κυβέρνηση όσο παρατείνεται, θα τον οδηγήσει στην εξαφάνιση.

Φυσικά δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πάει σε εκλογές επειδή θα αρνηθεί μέσα του να εφαρμόσει πράγματα που ακόμη εμείς δε φανταζόμαστε καθώς απέδειξε απέναντι στα λεγόμενά του ότι είναι πρωθυπουργός παντός καιρού και ιδίως ακραίου μνημονιακού. Μπορεί να το προτάξει αλλά μέσα του κοιτά μόνο τον εαυτό του και το συμφέρον του.

Από την άλλη πλευρά ένας πολύ σοβαρός λόγος για να μην πάμε σε εκλογές είναι η καθεστωτική αντίληψη που αναπτύσσει η κυβέρνηση αλλά και η ενδεχόμενη γνώση πως αυτή ήταν η πρώτη και τελευταία φορά της ψευδο-αριστεράς. Αρκετοί εκ των κυβερνητικών βουλευτών που δεν τους γνώριζε (και ούτε ακόμη τους γνωρίζει) η μάνα τους, θα ξαναδούν τη Βουλή μέσω τηλεόρασης. Κάθε παραπάνω μήνας που κυλά είναι μερικά ακόμη χιλιάδες ευρώ στο λογαριασμό και προνόμια. Αυτά δεν τα αποχωρίζονται εύκολα. Τα θέλουν τόσο πολύ ώστε σκότωσαν - με όσα ψήφισαν - την κοινωνία. Αν χρειαστεί θα το ξανακάνουν.

Το ζητούμενο είναι τι από τα δύο βαρύνει περισσότερο τον πρωθυπουργό. Για τον κυβερνητικό του εταίρο δεν τίθεται ερώτημα. Έχει εξευτελιστεί τόσες φορές καταπίνοντας αυτά που υποσχόταν πως θα υπερασπιζόταν, ώστε θα καταπιεί άλλα τόσα αρκεί να πετάξει μερικές φορές ακόμη με το ελικόπτερο, να πάει βόλτα με τη φρεγάτα και να πετάξει με κανένα Mirage ζώντας την ονείρωξή του πως είναι τάχα υπουργός Αμυνας μιας πανίσχυρης δύναμης τη στιγμή που τρώμε σφαλιάρες και από την Αλβανία.

Τι θα βαρύνει λοιπόν τον Τσίπρα; Εδώ ερχόμαστε στη μεταβλητή η οποία είναι η αντίληψή του. Είναι αυτό που είχαμε αναρωτηθεί προ πολλού στη Freepen.gr αν πρόκειται για κάποιον ανόητο που όπως έλεγε "δεν περίμενα, δε φαντάστηκα, υπολόγιζα, υποεκτίμησα" ή ανεπανάληπτο πολιτικό απατεώνα που εξαπάτησε τον ελληνικό λαό.

Σε περίπτωση μειωμένης αντίληψης, τότε πράγματι ενδέχεται να πιστεύει τα αστεία περί ανάπτυξης οπότε θα εξαντλήσει την τετραετία. Αν όμως έχουμε τη δεύτερη εκδοχή θα σταθμίσει αυτό που τον συμφέρει περισσότερο από τους δύο παραπάνω λόγους που αναλύσαμε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail