Την ώρα που στην Ελλάδα ο εισαγγελέας κυνηγάει γονείς στο Ωραιόκαστρο, ο Τουσκ χτυπά καμπανάκι κινδύνου

Ελένη Παπαδοπούλου

Την ώρα που στην Ελλάδα ο εισαγγελέας κυνηγάει γονείς στο Ωραιόκαστρο και μαζί με αυτόν και ένα ολόκληρο σύστημα που έχει στηθεί πάνω στο θέμα "πρόσφυγας", "μουσουλμάνος", "ευπαθής" και απομυζά κονδύλια.

Την ώρα που η αξιωματική αντιπολίτευση ακολουθεί την πολιτική ορθότητα κατά γράμμα και κάνει ασκήσεις αφωνίας όσον αφορά τα προβλήματα των Ελλήνων πολιτών,

Ο Τουσκ στέλνει επιστολή στους 27, όπου ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κρούει το καμπανάκι του κινδύνου για τις άθλιες πολιτικές που εφαρμόζει η ΕΕ σε αυτόν τον τομέα, αλλά και σε άλλους.

Παραθέτω κάποια αποσπάσματα της επιστολής, η οποία όλως τυχαίως δεν έτυχε κάποια ιδιαίτερης δημοσιότητας στην χώρα μας. Αν μίλαγε βέβαια για "δικαιώματα προσφύγων" θα την είχαν μπιράσει και σε φέιγ βολάν στον δρόμο.

"Το Brexit είναι μία απέλπιδα προσπάθεια να απαντηθούν οι ερωτήσεις που εκατομμύρια Ευρωπαίοι αναρωτιώνται κάθε ημέρα...ερωτήσεις για την εγγύηση της ασφάλειας της δικής τους και των εδαφών τους, ερωτήσεις για την προστασία των συμφερόντων τους, την πολιτιστική τους κληρονομιά και τονξ δικό τους τρόπο ζωής"

"Οι άνθρωποι περιμένουν οι αρχηγοί τους να προστατεύσουν τον χώρο όπου ζουν και να διασφαλίσουν την ασφάλεια τους. Αν η πεποίθηση ότι εγκαταλείψαμε αυτή την ευθύνη ενισχυθεί, θα αρχίσουν να ψάχνουν εναλλακτικές. Και θα τις βρουν."

"Ανάμεσα στον σκεπτικισμό των απαισιόδοξων και τον Ευρωενθουσιασμό από την άλλη υπάρχει ευρύς χώρος για "ρεαλιστική αισιοδοξία"....Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μην καταντήσουμε ένα παιχνίδι απόδοσης ευθυνών, τόσο μάταιο και τόσο τυπικό τα τελευταία χρόνια, ή ένας πλειοδοτικός διαγωνισμός για τα πιο εύηχα σλόγκαν, όπως "καλύτερη Ευρώπη", "λιγότερη Ευρώπη", ή "περισσότερη Ευρώπη". Στο κάτω κάτω κάποιος θα μπορούσε προφανώς να το συντομεύσει σε "καθόλου Ευρώπη". "

Το θέμα της ασφάλειας κυριαρχεί και αναφέρεται μετά από πάρα πολλά χρόνια το θέμα της πολιτιστικής κληρονομιάς και των συμφερόντων των Ευρωπαίων. Ναι θα μπορούσε να πει και άλλα. Είναι όμως μία πολύ καλή αρχή.

Στην Μπρατισλάβα στην συνάντηση των 27 για το Brexit την Παρασκευή θα ειπωθούν πολλά. Εκτιμώ πως το παιχνίδι αρχίζει και γυρίζει υπέρ των Ευρωπαίων. Απλά έχει ακόμη δρόμο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail