Ραγδαίες εξελίξεις - Πάμε για κοινή επιχείρηση Τουρκίας - ΗΠΑ στη Ράκκα;

Στρατής Μαζίδης

Έτοιμη δηλώνει η Αγκυρα να δεχθεί την πρόταση της Ουάσιγκτον για μια κοινή επιχείρηση για την απελευθέρωση της Raqqa από τους μαχητές της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ισλαμικό κράτος».

Συγκεκριμένα ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσει εν πτήσει σε δημοσιογράφους κατά την επιστροφή από τη Σύνοδο της G20 στη  Hangzhou της Κίνας:

«Στη Ράκκα βρίσκεται το κέντρο του Ισλαμικού Κράτους. Ο (Πρόεδρος Μπαράκ) Ομπάμα μου είπε ότι θέλει να κάνει κάτι μαζί μας στη Raqqa.  Είπαμε ότι από την πλευρά μας δεν υπάρχει πρόβλημα και είμαστε πρόθυμοι για συναντήσεις και συζητήσεις σε επίπεδο στρατιωτικών. Το ζήτημα είναι το πως θα το κάνουμε μια επιχείρηση».

Ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι η Τουρκία «πρέπει να δείξει ότι υπάρχει στην περιοχή» και επεσήμανε πως η Αγκυρα δεν έχει προβλήματα με την Ουάσιγκτον κατά τη διεξαγωγή της επιχείρησης "Ασπίδα του Ευφράτη" στη βόρεια Συρία.

Εν κατακλείδι είναι εντυπωσιακός ο τρόπος που κινείται ο Ερντογάν ανάμεσα σε Ουάσινγκτον και Μόσχα. Να δούμε όπως αν όλες αυτές οι τρίπλες καταλήξουν σε γκολ ή σε απώλεια της μπάλας.

Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.
on 10:34 π.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

2010 Freepen.gr 2011 - BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.