Ο Πούτιν διορίζει το Ναρύσκιν ως αρχηγό της Υπηρεσίας Πληροφοριών Εξωτερικού της Ρωσίας

Ο πρόεδρος της κάτω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου (Δούμα), ο Σεργκέι Nαρύσκιν, θα γίνει ο νέος αρχηγός της Υπηρεσίας Πληροφοριών Εξωτερικού (SVR) της χώρας.

Του προσφέρθηκε η θέση την Πέμπτη κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

"Καταλαβαίνετε πλήρως, όπως και εμείς την κατάσταση, που αντιμετωπίζουμε σήμερα και πόσο σημαντική είναι η επιτυχία της εν λόγω υπηρεσίας για την ανάπτυξη της χώρας,” είπε ο Πούτιν στον Nαρύσκιν.

Ο πρόεδρος ανέφερε ότι η SVR έπαιζε καθοριστικό ρόλο στην “εξουδετέρωση απειλών”, που μπορεί να προκύψουν σε σχέση με τη Ρωσία.

Προέτρεψε επίσης τον Nαρύσκιν για την περαιτέρω "ανάπτυξη επαφών με τους εταίρους μας σε σημαντικούς τομείς, αντιμετωπίζοντας πρωταρχικά την τρομοκρατία".

Η θητεία του Nαρύσκιν ως προέδρου της Δούμα λήγει τον Οκτώβριο μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου για το νέο κοινοβούλιο της Ρωσίας. Στη συνέχεια ο ίδιος αναμένεται να ξεκινήσει την υπηρεσία του ως επικεφαλής της SVR στα μέσα Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον γραμματέα Τύπου.

Ο Nαρύσκιν θήτευσε ως πρόεδρος της Δούμα από τον Δεκέμβριο του 2011 και πριν από αυτό ήταν ο επικεφαλής του προεδρικού γραφείου για πάνω από τρία χρόνια. Υπηρέτησε, επίσης, ως επικεφαλής του γραφείου της κυβέρνησης από το 2004 έως το 2007.

Η SVR είναι η κύρια υπηρεσία της Ρωσίας για την άσκηση εξωτερικής επιτήρησης. Ιδρύθηκε το 1991, μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και ανέλαβε τα καθήκοντα της πρώην Σοβιετικής Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Μεταξύ άλλων αρμοδιοτήτων, η SVR είναι επιφορτισμένη με την παροχή πληροφοριών προς το Ρώσο πρόεδρο και την κυβέρνηση, καθώς και στα δύο κοινοβούλια.
ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ
Η είδηση προαναγγέλει αλλαγές στην αντίδραση της Ρωσίας σε εξωτερικές απειλές, με αρχή την 15 Οκτωβρίου 2016.

Η υπηρεσία SVR προέκυψε ως διάδοχος του πρώτου κλάδου της KGB, με αρμοδιότητα τη συλλογή πληροφοριών από το εξωτερικό.

Ο προηγούμενος κάτοχος της θέσης του Nαρύσκιν είναι ο Μιχαήλ Φραντκόβ, που διετέλεσε πρωθυπουργός της Ρωσίας από τις 12 Μαίου 2004 έως και τις 14 Σεπτεμβρίου 2007.

Ο Φραντκόβ είναι δύο χρόνια μεγαλύτερος από τον Πούτιν και ο Ναρύσκιν δύο χρόνια μικρότερος από τον Πούτιν.

Και οι τρεις υπηρέτησαν στις αρχές τις καριέρας τους σε πρεσβείες στο εξωτερικό και υπήρξαν κατάσκοποι της KGB.

O Πούτιν υπηρέτησε στη Γερμανία, ο Ναρύσκιν στο Βέλγιο και ο Φραντκόβ στην Ινδία.
H καταγωγή του Φραντκόβ είναι εβραική, ενώ ο Ναρύσκιν κατάγεται από παλιά ρωσική οικογένεια Βαγιάρων, από την οποία προήλθε η μητέρα του τσάρου Πέτρου του Μεγάλου (1672-1725).
Με δεδομένη την ηλικιακή ιεραρχία των παραπάνω τριών πρακτόρων της πρώην KGB, o συμβολισμός της τοποθέτησης είναι αξιοπρόσεκτος και συμβαίνει μία περίεργη στιγμή.
O Nαρύσκιν υπήρξε πρόεδρος της επιτροπής Ιστορικής Αλήθειας από το 2009 έως το 2012 και βρίσκεται λίστα των προσώπων, στους οποίους επιβλήθησαν κυρώσεις από τη Δύση για την προσάρτηση της Κριμαίας. Θεωρείται πρόσωπο του στενού κύκλου εξουσίας του προέδρου Πούτιν και συμμέτοχος του στις ενέργειες για την προσάρτηση της Κριμαίας.
Η τοποθέτηση του υποδηλώνει ότι ο Πούτιν νιώθει ήδη κάποιο κίνδυνο τρομοκρατικής φύσης από το εξωτερικό και για κάποιο απροσδιόριστο λόγο ίσως δεν είναι πλέον ικανοποιημένος από τις υπηρεσίες του Φραντκόβ.

Μπορεί να οφείλεται αυτό στο “ατύχημα” στις 6.9.2016 με το αυτοκίνητο του Πούτιν, όπου σκοτώθηκε ο οδηγός του;
Aν παρακολουθήσετε το βίντεο με προσοχή, θα καταλάβετε ότι το ατύχημα ήταν ηθελημένο.

To αυτοκίνητο στρίβει απότομα και πέφτει πλαγιομετωπικά πάνω στο αμάξι του Πούτιν. Oι ζημιές του αυτοκινήτου του Πούτιν είναι μεγαλύτερες από αυτές του αμαξιού, που το εμβόλισε.

OI ZΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΜΕΤΑ ΤΟ "ΑΤΥΧΗΜΑ"
Σημειώνουμε ότι το αυτοκίνητο αυτό δεν ήταν συνηθισμένη τεθωρακισμένη έκδοση Mercedes S.
Διέθετε εκτός των άλλων δυνατότητα οδήγησης και προς τις δύο κατευθύνσεις και σύστημα με μπουκάλες οξυγόνου στο πορτ μπαγκάζ , για την περίπτωση επίθεσης με δηλητηριώδη αέρια.
Υπάρχουν βίντεο , που δείχνουν ότι ο πρόεδρος Πούτιν απολάμβανε ο ίδιος την οδήγηση παρόμοιων οχημάτων, που του θύμιζαν το παρελθόν του ως πράκτορα της KGB.
Αυτοί, που εμβόλισαν το αυτοκίνητο ίσως ήλπιζαν ότι στο τιμόνι ήταν ο Πούτιν ή ήθελαν να του δώσουν ένα προσωπικό μήνυμα ότι η ασφάλεια του ήταν ανεπαρκής.

Προφανώς μία παρόμοια τρομοκρατική επίθεση εναντίον του προέδρου Πούτιν θα μπορούσε να προέρχεται μόνο από το εξωτερικό.

Μόνο πράκτορες του εξωτερικού θα μπορούσαν να γνωρίζουν λεπτομέρειες για την κατασκευή και τα τρωτά σημεία της θωρακισμένης λιμουζίνας του, μάρκας Mercedes.

O Πούτιν για κάθε ενδεχόμενο πήρε τα μέτρα του και απομάκρυνε τον Φραντκόβ. 

Για ορισμένους ο Φραντκόβ θεωρούνταν ένας πιθανός διάδοχος του Πούτιν στην προεδρία, καθώς έχει ξανασυμβεί δύο φορές στη πρόσφατη ρωσική ιστορία ένας πρώην πρωθυπουργός να γίνει πρόεδρος (περίπτωση Μεντβέντεφ και Πούτιν).

Δεν θα ήταν πολύ βολικός o επόμενος πρόεδρος της Ρωσίας να είχε εβραϊκή καταγωγή;

Τώρα αυτό το ενδεχόμενο απομακρύνθηκε.

Ο επόμενος πιθανός πρόεδρος μπορεί να είναι o Bιατσεσλάβ Βολοντίν, που προβλέπεται να αναλάβει σύντομα τα καθήκοντα του κου Ναρύσκιν στη Δούμα ή ο ίδιος ο κος Ναρύσκιν, αν βέβαια ξαφνικά προδώσει στο μέλλον τον κο Πούτιν...

Η παγκόσμια ιστορία διδάσκει ότι οι “μεγάλοι” ηγέτες συχνά προδίδονται από τα “παιδιά” τους στην εξουσία.

Ο κος Ναρύσκιν, ως καταγόμενος από την ίδια οικογένεια με τον Μεγάλο Πέτρο της Ρωσίας, σίγουρα γνωρίζει την ρωσική ιστορία και μπορεί να την επαναλάβει, συνεχίζοντας τον οίκο των Ρoμανόφ...

Παρακάτω εμφανίζεται το γενεολογικό δένδρο των Ρομανόφ και με κίτρινο τονίζεται η συνδρομή της οικογένειας Ναρύσκιν στην εξέλιξη του δένδρου.


Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΡΟΜΑΝΟΦ.
Για να ξεκινήσουν όμως τα γεγονότα , πρέπει πρώτα να απομακρυνθεί ο Πούτιν ή να λήξει η θητεία του το 2018.

Θα τον αντέξουν ως το 2018 ή θα επιχειρήσουν και πάλι να τον απομακρύνουν από την εξουσία με ανώμαλο τρόπο;

Μάλλον θα συμβεί το δεύτερο ενδεχόμενο...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail