Δε λυγίζουν οι ήρωες - Οι Κένταυροι του Συριακού Στρατού ανακατέλαβαν τις θέσεις τους στο Ντέιρ Εζόρ

Freepen.gr - Ο συριακός στρατός πέτυχε παρά το ύπουλο χτύπημα του Συνασπισμού των ΗΠΑ να ανακτήσει τον έλεγχο στις θέσεις που έχασε από το Ισλαμικό Κράτος στα περίχωρα του στρατιωτικού αεροδρομίου του Ντέιρ Εζόρ.

Το κρατικό πρακτορείο SANA κάνει λόγο για αστραπιαία και ακριβές χτύπημα με βαρύ πυροβολικό σε βάρος των τρομοκρατών μέσω του οποίου οι άνδρες του συριακού στρατού και της 104ης αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας ανέκτησαν όλες τις θέσεις που είχαν απωλέσει μετά τον αμερικανικό βομβαρδισμό, ακόμη και στο όρος al-Tharda που δίνει το πλεονέκτημα του οπτικού ελέγχου όλης της ευρύτερης περιοχής.

Η ISIS αν και εκμεταλλεύθηκε το χτύπημα του Συνασπισμού, δεν μπόρεσε τελικά να κρατήσει τα προσωρινά κέρδη της.

Αυτό που αξίζει να αναφερθεί και να αξιολογηθεί είναι πως ανάμεσα στις θέσεις του στρατού που επλήγησαν στο όρος al-Tharda περνά και ο ζωτικής σημασίας διάδρομος ανεφοδιασμού της αεροπορικής βάσης.

Οι ΗΠΑ δεν έκαναν κανένα λάθος. Ήξεραν πολύ καλά που χτύπησαν και δεν είχαν κανέναν απολύτως λόγο να επιχειρήσουν στην περιοχή αφού δε μάχονται εκεί ούτε οι Κούρδοι ούτε οι μετριοπαθείς ισλαμοφασίστες ούτε κανείς άλλος από όλους όσους κοροϊδεύουν ότι είναι συμμαχοί τους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail