Εθνοαποδόμηση – κατά παραγγελία διάλυση

Της Αλέκας Λεώνη

O Ιταλός Αντώνιο Νέγκρι – o οποίος αυτόπροσδιορίζεται ως ένας σύγχρονος επαναστάτης και φιλόσοφος - ισχυρίζεται: «Τα έθνη είναι η χειρότερη επινόηση της Ιστορίας». Σήμερα ο Νέγκρι είναι υπέρμαχος της παγκοσμιοποίησης. Ανάμεσα στις ιδέες τις οποίες προωθεί είναι: η «θεωρία της Αυτοκρατορίας» -όπως την ονομάζει- , η « συνταγματική ισχύς», η «άυλη εργασία» κλπ. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο συνεργάτης του Michael Hardt. 

Πρόκειται δύο –ανάμεσα σε άλλους- θεωρητικούς οι οποίοι προπαγανδίζουν ανοικτά την ατέρμονη σύγκρουση και την αιματηρή βία. Ο αντι-εθνισμός, η χυδαιότητα της συμπεριφοράς, το τζάμπα μάγκας και πάντοτε «προοδευτικοί», η έλλειψη σεβασμού στην περιουσία του άλλου, ο χλευασμός των τίμια εργαζομένων είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά τους. Η ψεύτική και υποκριτική ανθρωπιά τους και η αθεΐα είναι ο κοινός παρονομαστής τους. Τα αυθεντικά κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών τα οποία συναρτώνται με την εθνική ανεξαρτησία αγνοούνται.
(Βλέπε σχετικά: https://en.wikipedia.org/wiki/Antonio_Negri) και https://en.wikipedia.org/wiki/Michael_Hardt )

Οι εθνοαποδομητές επικαλούνται δικαιώματα και αξίες όποτε τους συμφέρει. Αστείρευτες οι απαιτήσεις τους- μόνιμα διαμαρτυρόμενοι. Η ανευθυνότητα και ο ατομισμός στο μεγαλείο του, η άρνηση ανάληψης ουσιαστικής ευθύνης. Τα λόγια τους σε τέλεια συμφωνία με το «ο στόχος είναι τίποτα, το κίνημα είναι τα πάντα». Δηλαδή τρικυμία εν κρανίω. Δηλαδή παντελής άρνηση καθορισμού ορίων και αξιών. Πλήρης και αήθης διαστρέβλωση της Ιστορικής αλλά και της παρούσης πραγματικότητας. Δρουν ως κατσαπλιάδες με κουκούλα. Οι εθνομηδενιστές άλλοτε έχουν προσωπείο νεοφιλελεύθερης δεξιάς αλλά τις περισσότερες φορές παρουσιάζονται με αριστερό εθνομηδενισμό. 

Ωστόσο, όπως φαίνεται αυτοί οι «διανοούμενοι» κερδίζουν κάποιο κοινό από την νεολαία – έστω και ισχνό. Όσοι νεολαίοι όμως τους πίστεψαν και ακολούθησαν τα κελεύσματα τους κατέστρεψαν την ζωή τους. 

Αυτοί οι ΄διανοητές’ φέρνουν σήμερα νερό στο μύλο της παγκοσμιοποίησης. Είναι ακραία όργανα της Παγκόσμιας Χρηματιστηριακής ολιγαρχίας. Βρίσκονται σε συντονισμό με μεγάλες μυστικές υπηρεσίες.

Αρκεί μια προσεκτική εξέταση του περιεχομένου των λεγομένων και των πράξεων τους. Όλα δείχνουν ότι κάνουν μια άριστη εκδούλευση στην παγκοσμιοποίηση. Και αυτό γιατί κάτω από την προώθηση του αντι-εθνισμού και της αποδόμησης, εξυπηρετείται ο αντι-εθνισμός των διαφόρων πολυεθνικών που προσπαθούν να κυριαρχήσουν σήμερα διαπλανητικά. Επιδιώκουν την διάλυση των όποιων αντιστάσεων προβάλλονται στην εξάπλωσή τους. Πίσω από παρόμοια διεθνιστικά σχήματα βολεύονται άνετα το χρηματιστηριακό κεφάλαιο, τα funds, η επιβολή της παγκόσμιας αγοράς.
Δυστυχώς στους στόχους αυτούς ευθυγραμμίζονται πρόθυμα διάφορα πολιτικά ρεύματα και κυρίως όλη η εθνο-μηδενιστική «αριστερά».

Αυτά είναι τα «επαναστατικά ρεύματα» που κάλεσαν τον Νέγρη στη Αθήνα.
(βλ.:http://www.multi-news.gr/news-antonio-negri-gia-tin-documenta-14-stin-athina-theloume-kenourgia-dimokratia/#axzz4KgypaLng). Συγκινήθηκαν από τις εθνο-μηδενιστικές ιδέες του!. Η προβολή των μηδενιστικών ιδεών γίνεται είτε με ‘καλλιτεχνικές’ είτε με ‘επιστημονικές’ εκδηλώσεις. Και το κοινό τους, εκφυλισμένοι μικροαστική νεολαία με νοσηρή ψυχολογία και αδυναμία θέλησης απόρροια αυτής της παρακμιακής εποχής.

Ο Νέγκρι στο παρελθόν υπήρξε ο θεωρητικός των δολοφόνων των Ερυθρών Ταξιαρχιών. Είναι αυτονόητο ότι ως ‘ιδεολόγος’ της Παγκοσμιοποίησης να είναι ένας από τους θεωρητικούς που συγκινεί και θρέφει με μίσος στους γνωστούς-άγνωστους των Εξαρχείων. Με αυτά τα θεωρητικά προκαλύμματα συντηρούνται τα ‘εργαλεία’ του συστήματος. Αυτοί που συχνά πυκνά τα κάνουν ‘γυαλιά-καρφιά’. Στο καλά αυτόν συντηρούμενο μηχανισμό δίνονται ως κόκαλο τα χιτλερικά νεάντερνταλ, για άσκηση γυμναστικής. Όμως το αφεντικό τους προορίζει για άλλο -πιο σημαντικό- ρόλο.

Οι σύγχρονοι αποδομητές, που συχνά αυτό-αποκαλούνται και ‘ακτιβιστές’ είναι τρόφιμοι διαφόρων ΜΚΟ και άλλων διεθνών ιδρυμάτων. Έτσι εξασφαλίζουν και τα προς το ζην. Συχνά είναι ‘αλληλέγγυοι’, ‘εθελοντές’ και ‘φίλοι’ του μετανάστη. ‘Συμβουλεύουν’ τους μετανάστες, σαν να ήταν δικοί τους άνθρωποι. Μοιάζουν με χριστιανό, αλλά δεν είναι. Διώκουν τον χριστιανισμό, τρελαίνονται όταν ακούσουν για παπάδες, αλλά συχνά η φιλοϊσλαμο-φασιστική συμπάθεια και στήριξη δεν τους απολείπεται. Οι ‘ιδεολόγοι’ αυτού του είδους, αλληλοπεριχωρούνται και με μερίδα πανεπιστημιακών. Ιδιαίτερα με αυτούς που είναι πρόθυμοι και εργάζονται για την αποδόμηση της κοινωνίας και της Ιστορίας. Έτσι για να εξυπηρετείται και το ‘image’, το ‘prestige’. Ένα άλλο χαρακτηριστικό των αποδομητών είναι ότι διαθέτουν πρόσβαση σε κάποια ΜΜΕ. Και αυτό παρά το γεγονός ότι όταν ‘επιχειρούν’ φορούν κουκούλα. Μαθητεύουν τους μετανάστες στα ΄κινήματα’. Δηλαδή το επαναστατικό ‘savoir vivre’ που οι ίδιοι χρησιμοποιούν. Οι εθνοαποδομητές βρίσκονται πάντα σε συνεργασία και αλληλοπεριχώρηση και με ομάδες LGBT. Αναμφισβήτητα η εθνομηδενιστική ιδεολογία, εργάζεται για την αποσύνθεση των εθνών και των κοινωνιών, δρώντας ως 5η φάλαγγα. 

Ποιος όμως πληρώνει για να συντηρείται η εθνοαποδόμηση και ο εθμομηδενισμός; Ποιος είναι ο τελικός τους στόχος; 

Πληρώνει η Παγκόσμια Χρηματιστηριακή ολιγαρχία και ο στόχος είναι ο πλήρης έλεγχος των ανθρώπων.

Η Νέα Τάξη μπορεί να διατηρεί Στρατό (υψηλότατης τεχνολογίας) άλλα τις περισσότερες περιπτώσεις τις αναθέτει σε μεγάλο πλέγμα παρακρατικών ομάδων με αποδομητική ιδεολογία - των οποίων τα έργα καθοδηγεί για τους δικούς του σκοπούς. Το προφανές όφελος που έχει είναι ότι, επιτυγχάνει το αποτέλεσμα με γρήγορο και σχετικά αναίμακτο τρόπο. Κατά παραγγελία επανάσταση. Είναι η νέα μορφή φασισμού. Μάλλον όμως θα πρέπει να βρεθεί ένας νέος όρος. 

Με τέτοιους τρόπους η Νέα Τάξη προετοιμάζει τον αλληλοσπαραγμό και την εξαθλίωση πάνω σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail