ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ! Γιατί μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ

Νέο αίμα στις μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας θέλει να μεταγγίσει ο Βλάντιμρ Πούτιν μέσα από την επανασύσταση της KGB.

Οπως αποκαλύπτει το Politico, ο Πούτιν –ο οποίος το 2004 είχε δηλώσει πως «δεν υπάρχει η έννοια πρώην μέλος της KGB» -, θα προχωρήσει στη συγχώνευση του διάδοχου σχήματος της KGB, FSB, με την υπηρεσία πληροφοριών εξωτερικού, με το όνομα Υπουργείο Ασφάλειας του Κράτους.

Πρόκειται για μια ευθεία παραπομπή στην Επιτροπή Ασφάλειας του Κράτους – γνωστή και ως KGB-. Σύμφωνα με την Ρωσική εφημερίδα Kommersant, η νέα υπηρεσία θα έχει και ένα άλλο κοινό με την θρυλική υπηρεσία πληροφοριών που ίδρυσε ο Στάλιν, καθώς στελεχωθεί με 250.000 άτομα.

Κύριος λόγος που ο Πούτιν προχωρά σε αυτήν την κίνηση είναι σύμφωνα με το Politico προκειμένου να έχει μια τέτοια υπηρεσία υπό τον αποκλειστικό του έλεγχο, ενώ αναμένεται να στελεχωθεί με άτομα νέα σε ηλικία, τα οποία ήδη προωθεί ο Πούτιν στον κρατικό και κυβερνητικό μηχανισμό, για να εδραιώσει την κυριαρχία του στην Ρωσική Ομοσπονδία.

Αυτή είναι η μια όψη του νομίσματος. Η άλλη είναι ότι ο Πούτιν ανησυχεί για το μέλλον της πολιτικής ελίτ που κυβερνά τώρα τη χώρα το οποίο σημαίνει ότι ανησυχεί για την ίδια του την επιβίωση. Ωστόσο η κίνηση αυτή δεν σημαίνει ότι εξαλείφει τον κίνδυνο ανατροπής του καθώς μπορεί να αναλάβουν θέσεις εξουσίας πρόσωπα τα οποία δεν του είναι τόσα πιστά όσο θέλει να πιστεύει.

Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.
on 6:39 μ.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

2010 Freepen.gr 2011 - BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.