Γερμανός αρχιτέκτονας σχεδίαζε να αποστραγγίσει την Μεσόγειο! (Χάρτης)

Γερμανός αρχιτέκτονας πρότεινε την ιδέα για αποστράγγιση της Μεσογείου και τη δημιουργία νέας ηπείρου!

Ο Herman Sorgel, είχε την φιλόδοξη και κάπως γελοία ιδέα, πίσω στο 1920, να τοποθετούσε τεράστια φράγματα σε στρατηγικά σημεία της Μεσογείου για τη δημιουργία 254.900 τετραγωνικά μίλια της νέας γης.

Σύμφωνα με το sciencealert, ένα από τα φράγματα θα είχε κατασκευαστεί στα Στενά του Γιβραλτάρ μεταξύ της Ισπανίας και του Μαρόκου, ενώ κάποιο άλλο θα μπορούσε να μπλοκάρει τα στενά στα Δαρδανέλια και να κλείσει τη Μαύρη Θάλασσα.

Το μεγαλύτερο φράγμα θα κατασκευαζόταν ανάμεσα στη Σικελία και την Τυνησία, κόβοντας έτσι ολόκληρη τη Μεσόγειο σε δύο τμήματα με διαφορετικά επίπεδα του νερού στις δύο πλευρές.
germanplottodrain_1024
Ο Sorgel υποστήριξε ότι το όνειρο του ήταν να δημιουργήσει μια νέα ήπειρο ανάμεσα στην Αφρική και την Ευρώπη που θα ονομαζόταν «Atlantropa» που θα δημιουργούσε τεράστιες εκτάσεις γης για καλλιέργεια και θα έφερνε τους λαούς της Ευρώπης πιο κοντά μετά τα γεγονότα του Α” Παγκοσμίου Πολέμου.

Ευτυχώς όμως, η τρελή ιδέα του Γερμανού αρχιτέκτονα απορρίφθηκε καθολικά και το έργο δεν ξεκίνησε ποτέ.

Ηλίας Σιατούνης

crashonline.gr
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail