Ραγδαίες εξελίξεις στο Χαλέπι - Επέστρεψε επειγόντως ο Στρατός στις θέσεις του - Έξω φρενών η Ρωσία με τις ΗΠΑ

Στρατής Μαζίδης

Ραγδαίες εξελίξεις στο Χαλέπι και την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στο κατεχόμενο από τους ισλαμιστές ανατολικό τμήμα της πόλης.

Πριν λίγη ώρα, ο Συριακός Αραβικός Στρατός επέστρεψε επειγόντως στις θέσεις του στον εθνικό δρόμο του Καστίγιο καθώς οι "μετριοπαθείς" του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) άνοιξαν πυρ κατά Ρώσων στρατιωτικών του Συριακού Ερυθρού Σταυρού.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας στη Μόσχα, η επιστροφή του στρατού κρίθηκε απαραίτητη καθώς οι ισλαμιστές επιτέθηκαν στο τμήμα το δρόμου που ελέγχεται από το στρατό.

Η επιστροφή του στρατού έγινε μόλις δύο ώρες μετά την απόσυρσή του γύρω στα 3,5χλμ πιο βόρεια και κοντά στις φάρμες Al-Malaah Farms.

Μια στρατιωτική πηγή στο Χαλέπι δήλωσε στο Al-Masdar News ότι οι ρώσοι πεζοναύτες κοντά στο Καστίγιο είναι έξω φρενών με τους Αμερικανούς για την αποτυχία τους να ελέγξουν τους «μετριοπαθείς» αντάρτες.

Μόνοι χαμένοι οι παγιδευμένοι κάτοικοι του κατεχόμενου τμήματος του Χαλεπίου. Ωστόσο οι σημερινές εξελίξεις επιβεβαιώνουν παλαιότερες αναλύσεις μας στη Freepen.gr ότι οι εκεχειρίες αποβαίνουν συνήθως προς όφελος εκείνου που ηττάται. Στην περίπτωση δε της Συρίας, όπως και της Ουκρανίας, έχει αποδειχθεί πως οι τζιχαντιστές και οι φιλοναζιστές του Κιέβου, εκμεταλλεύθηκαν τις ευκαιρίες αυτές για ανασύνταξη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail