Διοικητής της Al Nusra: Οι ΗΠΑ μας υποστηρίζουν. Χάρη στα όπλα τους πετύχαμε πολλά αλλά θέλουμε κι άλλα!

Freepen.gr - Ένας υψηλόβαθμος διοικητής της ισλαμιστικής al Nusra, που πλέον έχει μετονοματιστεί σε Jabhet Fateh al-Sham, ο Abu al-Ezz αποκάλυψε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν έμμεσα τις ισλαμιστικές ομάδες που πολεμούν τη νόμιμη συριακή κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Ασαντ στη Συρία, σε συνέντευξή του στο Γερμανό δημοσιογράφο Jürgen Todenhöfer της Kölner Stadtanzeiger.

Ο Abu al-Ezz αναφέρει:

«Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την αντιπολίτευση, αλλά όχι άμεσα. Υποστηρίζουν τις χώρες που μας στηρίζουν. Αλλά δεν είμαστε ακόμη ικανοποιημένοι με αυτή την υποστήριξη. Θα πρέπει να μας στηρίξει με ιδιαίτερα ανεπτυγμένα όπλα. Έχουμε κερδίσει μάχες χάρη στους πυραύλους TOW. Έχουμε φτάσει σε μια ισορροπία με το καθεστώς μέσω αυτών των πυραύλων. Λάβαμε τα τανκς από τη Λιβύη μέσω της Τουρκίας. Επίσης το "BMS" -.. πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων».

Ο Ezz αναφέρει επίσης ότι η οργάνωσή του δεν αναγνωρίζει την εκεχειρία με τη διαμεσολάβηση από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, λέγοντας ότι εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για επανασύνταξη των τζιχαντιστών της και επίθεση σε βάρος του στρατού, ενέργειες για τις οποίες έχουμε τοποθετηθεί σε αρκετές αναλύσεις στη Freepen.gr.

Ο ισλαμιστής αναφέρει πως έχουν αναδιοργανωθεί οι μαχητές της οργάνωσης σε όλες τις επαρχίες, στο Χομς, Χαλέπι, Ιντλίμπ και Χάμα ενώ προγραμματίζονται μεγάλες επιθέσεις.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, σκοπός της Jabhet Fateh al-Sham δεν είναι άλλος από την ανατροπή της συριακής κυβέρνησης και την εγκαθίδρυση ενός ισλαμικού κράτους, σύμφωνα με τις ισλαμικές σαρία».

Οι ΗΠΑ πως θα εξηγήσουν αυτές τις αποκαλυπτικές δηλώσεις;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail