Νέα δημοσκόπηση - Μπροστά η ΝΔ με 8% διαφορά, εκτός βουλής ΑΝΕΛ, Ποτάμι και Λεβέντης - Ξανά καταλληλότερος ο κανένας

Freepen.gr - Νέα δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε από την Palmos Analysis για το tvxs.gr, καταγράφει την αλλαγή των προτιμήσεων του εκλογικού σώματος με τη ΝΕ να προηγείται με 8% διαφορά στην πρόθεση ψήφου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο για άλλη μια φορά αποτυπώνεται το γεγονός πως δεν κερδίζει η ΝΔ επειδή αυξάνει τα ποσοστά της αλλά γιατί υποχωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα:

ΝΔ 21%
ΣΥΡΙΖΑ 13
ΚΚΕ 4,9%
Χρυσή Αυγή 4,6%  
Δημοκρατική Συμπαράταξη 3,1%
Πλεύση Ελευθερίας 2,1%
Ποτάμι 1,6%,
Ενωση Κεντρώων1,4%, 
Λαϊκή Ενότητα με 1% 
Ανεξάρτητοι Ελληνες με 1%.


Αναποφάσιστο δηλώνει το 18% των ερωτηθέντων, Λευκό ή άκυρο επιλέγει το 11,2%, ενώ το 9,9% δηλώνει ότι «δεν θα ψηφίσει». «Δεν ξέρω/ Δεν απαντώ» δηλώνει το 2,8% των ερωτηθέντων, ενώ «άλλο κόμμα» επιλέγει το 4,5%. Συνολικά, το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου κι εκείνων που δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν ανέρχεται στο 41,9%.

Στην εκτίμηση ψήφου η διαφορά περιορίζεται στα δύο πρώτα κόμματα στις 5 ποσοστιαίες μονάδες ενώ φαίνεται να κερδίζει την είσοδό της στη Βουλή η Πλεύση Ελευθερίας:


ΝΔ 32%
ΣΥΡΙΖΑ 27%
ΚΚΕ 7,5%
Χρυσή Αυγή 7,5%
Δημοκρατική Συμπαράταξη 6,5%
Πλεύση Ελευθερίας 3,5%
Ποτάμι 2,5%
Ενωση Κεντρώων 2,5%
Ανεξάρτητοι Ελληνες 2%
Λαϊκή Ενότητα 1,5%
Αλλο κόμμα 8%

Σημαντική είναι η αποσυσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ ενώ στο ερώτημα ποιός είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 30% εναντι 25% του Αλέξη Τσίπρα. Ωστόσο καταλληλότερος των δύο εμφανίζεται ο «Κανένας από τους δύο» με 43%.

Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ προηγείται με 61%, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει ποσοστό 21%, ενώ το 3% βλέπει πρώτο «άλλο κόμμα» (αυθόρμητη απάντηση) και το 15% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail