Μακροχρόνια άνεργοι - Η νέα βόμβα του 72,2% που κανείς δε γνωρίζει πότε θα σκάσει

Freepen.gr - Η βόμβα των μακροχρόνια ανέργων ενισχύεται διαρκώς και κανείς δε γνωρίζει πότε ακριβώς θα πυροδοτηθεί.

Μολοόνοτι η ανεργία επίσημα υποχώρησε στο 23,1% στο β’ τρίμηνο του 2016, από 24,6% που ήταν στο ίδιο περσινό τρίμηνο ενδεχομένως ελέω τουριστικής σεζόν, τα νούμερα των μακροχρόνια ανέργων ακολουθούν αντίστροφη πορεία.

Είναι αυτό που έχει τονισθεί σε παλαιότερες αναλύσεις της Freepen.gr ότι η αποκλιμάκωση της επίσημης ανεργίας είναι ένα απλό πυροτέχνημα καθώς εξέρχονται της αγοράς εργαζόμενοι με προϋπηρεσία και ένα Α ύψος αποδοχών κι αντικαθίσταται ή επανακάμπτει το ίδιο με πολύ χειρότερους όρους..

Σύμφωνα με τα στοιχεία τη Ελληνικής Στατιστικής Αρχής στο β’ τρίμηνο του 2016, το ποσοστό των μακροχρόνια άνεργων διαμορφώθηκε στο 72,2% που σημαίνει ότι περισσότεροι από 7 στους 10 αναζητούν εργασία χωρίς επιτυχία για περισσότερο από έναν χρόνο.

Επίσης, όσοι δεν πήγαν καθόλου σχολείο έχουν και το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας (31,6%) ενώ η Περιφέρεια με το υψηλότερο ποσοστό (31,3) ήταν η Δυτική Μακεδονία.

Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.
on 1:38 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

2010 Freepen.gr 2011 - BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.