Με 640 κιλά εκρηκτικών θα τίναζε τους πάντες στον αέρα το PKK στο Diyarbakır

Dogan News Agency Photo
Freepen.gr - Τεράστια ποσότητα εκρηκτικών υλών βρέθηκαν στο οικογενειακό νεκροταφείο του αναπληρωτή προέδρου του Κόμματος  Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK), Mehdi Eker στη νοτιοανατολική επαρχία Ντιγιαρμπακίρ της Τουρκίας το Σάββατο.

Τα εκρηκτικά, που ζυγίζουν 640 κιλά, ήταν κρυμμένα σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές από στελέχη του ΡΚΚ γύρω από το οικογενειακό νεκροταφείο του Eker στην περιοχή Bismil στο Diyarbakır.

Τα χειροποίητα εκρηκτικά από κυλίνδρους προπανίου βρέθηκαν και εξουδετερώθηκαν από πυροτεχνουργούς χωρίς να προκληθεί οποιαδήποτε ζημία στους τάφους.

Ο Eker, ο οποίος είναι κουρδικής καταγωγής σύμφωνα με την Today Zaman, έχει γεννηθεί στο Diyarbakır και «είναι μία από τις κορυφαίες προσωπικότητες στον αγώνα κατά του ΡΚΚ».

Ο ίδιος μίλησε στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι NTV σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες λέγοντας πως κάθε χρόνο την παραμονή του Μπαϊραμιού επισκέπτεται το οικογενειακό νεκροταφείο τα τελευταία 30 χρόνια και ότι αν δεν είχαν εντοπιστεί τα εκρηκτικά, τότε θα γινόταν μακελειό καθώς πάντα δίνουν το παρόν περισσότερα από 100 άτομα κάθε χρόνο.

Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.
on 8:41 π.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

2010 Freepen.gr 2011 - BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.