Καταγγελία για 5/42 ΣΕ στην Κάλυμνο: χώσιμο, βυσματοκρατία, οικονομική εκμετάλλευση και εμπόριο των ΚΨΜ με πολίτες!

Το 5/42 ΣΕ στην Κάλυμνο είναι ένα στρατόπεδο για το οποίο δεν μπορεί κανείς να βρει εύκολα λέξεις για να το χαρακτηρίσει. Δείτε επιγραμματικά τον παραλογισμό που βιώνουμε:
Βυσματοκρατία
Κατ’ αρχήν το στρατόπεδο πάσχει από τη βυσματοκρατία. Ενώ βρίσκεται σε μόνιμη υποστελέχωση, η κατάσταση χειροτερεύει απ’ όσους βάζουν βύσμα για να φύγουν είτε με απόσπαση είτε με μετάθεση. Την ίδια ώρα υπάρχει πρόβλημα με κόσμο που όχι μόνο βάζει βύσμα για να έρθει στο στρατόπεδο, αλλά συνεχίζει να το χρησιμοποιεί σταθερά για να είναι μονίμως εξοδούχος ή να πάρει υπηρεσιακά, να μην κάνει υπηρεσίες κλπ κλπ. Υπηρεσίες-Έξοδοι

Ανάμεσα σε όσους υπηρετούμε στο εν λόγω στρατόπεδο ένα στοιχείο αδικίας είναι η ανισομέρεια στις υπηρεσίες. Την ώρα που κάποιοι κάνουμε έως και 30 υπηρεσίες τον μήνα, υπάρχουν συνάδελφοι οι οποίοι είναι σχεδόν κάθε μέρα εξοδούχοι. Μάλιστα το πρόβλημα με την ανισομέρεια στις εξόδους και τα υπηρεσιακά είχε επισημανθεί κι από τον προηγούμενο διοικητή του συντάγματος πριν από 2 χρόνια, αλλά τίποτα δεν άλλαξε σε όλο αυτό το διάστημα. 

Ταυτόχρονα οι λεγόμενες «καλές υπηρεσίες» (όπως π.χ. ΗΣΑ) και τα λεγόμενα «καλά νούμερα» είναι συνήθως «καπαρωμένα». Βλέπετε κάποιοι δεν έχουν το δικαίωμα στον συνεχόμενο βραδινό ύπνο! Ακόμα, προφανώς και δεν αναρτάται μετά το πέρας του μήνα η συγκεντρωτική κατάσταση με τις υπηρεσίες και τις εξόδους, γιατί εκεί δεν θα μπορούν να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα. Τι να δικαιολογηθεί άλλωστε όταν έχουν υπάρξει και περιπτώσεις όπου «παλιοί» έχουν κάποιες υπηρεσίες μόνο στα χαρτιά, αφού έχουν χώσει με το έτσι θέλω «νέους» να κάνουν σαν «έξτρα» και δικά τους δίωρα υπηρεσιών; 

Άδειες 

Μαζί με τις υπηρεσίες υπάρχει μεγάλη αδικία όσον αφορά τις άδειες. Απ την μία υπάρχουν βύσματα που παίρνουν την μία τιμητική (ενίοτε κι άγραφη) μετά την άλλη, κάτι που εντείνει στο μέγιστο το πρόβλημα υποστελέχωσης του στρατοπέδου και φορτώνει ακόμα περισσότερες υπηρεσίες σε όσους μένουν πίσω. Προφανώς δεν μιλάμε για 5 μέρες, αλλά για περισσότερες από 40 ή και 60 μέρες! Φανταστείτε τι σημαίνει αυτό όταν ο αριθμός των υπηρεσιών είναι σχεδόν ίδιος με τον αριθμό των διαθέσιμων φαντάρων για υπηρεσία, όπως επίσης και τι μπορεί να σημαίνει (αν δεν αυξηθεί η δύναμη του στρατοπέδου) για όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν τις μέρες που δικαιούνται, όταν θελήσουν. 

Κίνηση Εξοδούχων 

Ένα ακόμα πρόβλημα είναι το κόστος στις εξόδους μας, καθώς δεν βγαίνει ποτέ κίνηση για την Πόθια (την πόλη του νησιού) κι έτσι κάθε φορά βάζουμε απ τις τσέπες μας 10 ευρώ σε ταξί για να πάμε και να έρθουμε στο στρατόπεδο. Βλέπετε οι φαντάροι οδηγοί είναι είδος προς εξαφάνιση, ενώ οι υπαξιωματικοί οδηγοί μετά τις 13.00 το μεσημέρι εξαφανίζονται κι υπάρχουν φορές που ούτε ο οδηγός επιφυλακής δεν βρίσκεται εντός του στρατοπέδου! 

ΚΨΜ- Κυλικείο Διοικητηρίου (Η 1η ΜΕΓΑΛΗ ΜΠΙΖΝΑ) 

Ίσως κάτι που δεν υπάρχει πουθενά αλλού πέρα από δω είναι η τραγελαφική κατάσταση που ζούμε με το ΚΨΜ. Κατ’ αρχήν το ΚΨΜ είναι ελάχιστες ώρες της ημέρας ανοιχτό, αφού επί τούτου δεν τοποθετούν ποτέ περισσότερους από έναν φαντάρο στο συγκεκριμένο πόστο. Το ίδιο το ΚΨΜ ενώ δεν έχει σχεδόν τίποτα, έχει σε αφθονία μόνο ποσότητες παγωτών τις οποίες πουλάει άτυπα εκτός στρατοπέδου!!!! Είναι συχνή σκηνή να βλέπουμε ανθρώπους με πολιτικά είτε να μπαίνουν μέσα στο στρατόπεδο είτε να περιμένουν έξω απ την πύλη και να αγοράζουν κιβώτια ολόκληρα με παγωτά!
Αυτή είναι ίσως κι η μόνη χρησιμότητα του ΚΨΜ, αφού όλα τα υπόλοιπα είδη μαζικής κατανάλωσης όπως καφέδες, τυρόπιτες και σάντουιτς πωλούνται από το Κυλικείο του διοικητηρίου (καψάδικο), το οποίο πουλάει προφανώς «μαύρα» (δεν έχει καν ταμειακή) υλικά που αγοράζονται από την μισθοτροφοδοσία και προορίζονται κανονικά είτε για το ΚΨΜ, είτε για τα μαγειρεία. Μάλιστα μιλάμε για τόσο τραγελαφική κατάσταση που επειδή το Κυλικείο είναι στον 1ο όροφο, απέναντι απ’ το γραφείο του Συνταγματάρχη ότι αγοράζουμε κατεβαίνει με καλαθάκι απ ‘ το παράθυρο στο ισόγειο!!!! Τα λεφτά που βγάζει πού πάνε άραγε;;; 

ΣΠΕΝ-Σουβλάκια (Η 2η ΜΕΓΑΛΗ ΜΠΙΖΝΑ) 

Κάθε φορά όποτε έχει ΣΠΕΝ, κυρίως Τετάρτη & Παρασκευή, στο ΚΨΜ ψήνονται σουβλάκια. Για να εξασφαλίσουν περισσότερη πεινασμένη πελατεία, επί τούτου δίνεται η εντολή να μην μοιραστεί πρόγευμα!! Δεν παίρνουμε καμιά απάντηση βέβαια όταν αναρωτιόμαστε με βάσει ποιον κανονισμό μας στερούν γεύματα;; Ούτε θα τους πούμε κι ευχαριστώ όταν αφού έχουμε διαμαρτυρηθεί μας τα μοιράζουν και καλά χαριστικά! Η ακόμα μεγαλύτερη ξεφτίλα είναι ότι υλικά που πωλούνται στα «ψησίματα» προορίζονται για τα μαγειρεία, με αποτέλεσμα να λείπουν από το συσσίτιο των επόμενων ημερών!!! Να αναρωτηθούμε ξανά αυτά τα λεφτά που πάνε;;
Πόσιμο νερό 

Το νερό στο νησί ως γνωστόν δεν είναι πόσιμο. Οπότε έχουμε δύο επιλογές. Είτε να πιούμε νερό που έρχεται με μπιτόνια στα μαγειρεία τις ώρες που αυτά είναι ανοιχτά, είτε όλες τις υπόλοιπες ώρες να αναγκαστούμε να αγοράσουμε, καθώς η διοίκηση δεν έχει προβλέψει να προσφέρεται η παραμικρή ποσότητα δωρεάν σε μας. Όπως είπαμε και πιο πριν το ΚΨΜ είναι ανοιχτό ελάχιστες ώρες της ημέρας. Επομένως πάλι μας υποχρεώνουν είτε να διψάσουμε μέχρι να ξανανοίξουν τα μαγειρεία, είτε να αγοράσουμε από το κυλικείο πάλι «μαύρα»! Μάλιστα έχει τύχει και οι συνάδελφοι από το κυλικείο, ΚΨΜ, μαγειρεία να είναι ταυτόχρονα εξοδούχοι κι η μόνη πηγή νερού να είναι με delivery εκτός στρατοπέδου! 

Με δυο λόγια όλα τα παραπάνω προβλήματα συνδέονται, αλλά τα παραθέτουμε με διακριτό τρόπο για να δείτε το μέγεθος της αισχροκέρδειας σε βάρος μας! Κάθε μας ανάγκη σ’ αυτό το στρατόπεδο κοστίζει, σε μία εποχή που οι περισσότεροι από μας με το πενιχρό χαρτζιλίκι που έχουμε και με τα 8,50 Ευρώ το μήνα που μας πληρώνει ο στρατός δύσκολα τα φέρνουμε βόλτα!
Άραγε συγκεκριμένοι ΕΠ.ΟΠ που φαίνονται υπεύθυνοι για πολλές από τις παραπάνω παρατυπίες γιατί δεν τους αγγίζει κανείς; 

Φανταστείτε κυκλοφορεί κι ένα αστείο στο στρατόπεδο, ότι έχουμε την πρωτοτυπία να διαθέτουμε τον πρώτο ΕΠ.ΟΠ Ταξίαρχο! 

Άραγε η διοίκηση του στρατοπέδου (ο Συνταγματάρχης του 5/42 και ο διοικητής του ΤΕΘ Καλύμνου) που τα βλέπουν αυτά γιατί δεν κάνουν κάτι για να τα διορθώσουν;
Ο Ταξίαρχος της 80 ΑΔΤΕ είναι ενήμερος για όλα αυτά;

Αλήθεια το ΓΕΣ γιατί δεν κάνει ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ και δεν "ρίχνει" μια ματιά στις Υπηρεσίες; 
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...