Σεισμός στην Ισπανία - 540.000 Καταλανοί βγήκαν στους δρόμους και ζητούν ανεξαρτησία - ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΦΩΤΟ

Στρατής Μαζίδης

Γιγαντιαία διαδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες στη Βαρκελώνη επ' αφορμή της τοπικής επετείου γνωστή ως "La DIADA" (την ημέρα στα καταλανικά) που τιμά την πτώση της Βαρκελώνης στις ισπανικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια του πολέμου της διαδοχής στις 11 Σεπτεμβρίου, 1714. Αυτή η ήττα οδήγησε σε ένα πιο συγκεντρωτικό ισπανικό κράτος, την κατάργηση της αυτονομίας της Καταλονίας και την άρση της καταλανικής ως επίσημης γλώσσας.

Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους σε όλη την Καταλονία, την Κυριακή το βράδυ διατρανώνοντας την επιθυμία τους για μια ανεξάρτητη πορεία από την Ισπανία και απαιτώντας σχετικό δημοψήφισμα.

Στο Twitter, η αστυνομία της Βαρκελώνης δήλωσε ότι 540.000 άνθρωποι συμμετείχαν στη διαδήλωση μόνο στη Βαρκελώνη.

"Έτσι, κανείς άλλος δεν θα τολμήσει ποτέ να αμφιβάλλςι για την Καταλονία. Θέλουν να μας έχουν διχασμένους, κουρασμένους και ηττημένους αλλά εμείς δε θα παραδοθούμε ποτέ" δήλωσε ο Jordi Cuixart, πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού της Καταλονίας επευφημούμενος από χιλιάδες κόσμου.

Οι διοργανωτές χαρατηρίζουν τη χθεσνινή πορεία ως ιστορικό γεγονός που σηματοδοτεί για πρώτη φορά τη στήριξη του λαϊκού αιτήματος από την κυβέρνηση της Καταλονίας.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή είναι η τελευταία DIADA πριν από την ανεξαρτησία της χώρας μας», δηλώνει ο Oriol Junqueras, αντιπρόεδρος της Καταλονίας.













Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail