Συναγερμός στη Συρία - 5.000 ισλαμοφασίστες ετοιμάζουν μεγάλη επίθεση στη Χάμα και το δρόμο ανεφοδιασμού του Χαλεπίου

Freepen.gr - Τουλάχιστον 5.500 μαχητές, 20 τεθωρακισμένα, δεκάδες στρατιωτικά οχήματα, πάνω από 30 εκτοξευτήρες ρουκετών έχουν αναπτυχθεί στις περιοχές Kahn Sheikhoun, Aqayrabat, Zara και Hirbnafsa στην επαρχία της Χάμα σύμφωνα με το πρακτορείο ΦΝΑ.

Εν τω μεταξύ, στρατιωτικές πηγές, δήλωσαν το Σάββατο ότι οι τρομοκρατικές ομάδες συγκέντρωσαν μεγάλο αριθμό εξοπλισμένων μαχητών κοντά στο δρόμο που συνδέει τη Χάμα με την Αλ Σαλαμίγια υπογραμμίζοντας πως οι τρομοκράτες χρησιμοποιούν πληροφορίες από δυτικές μυστικές υπηρεσίες".

«Η συγκέντρωση των εκατοντάδων νέων μαχητών κοντά στο δρόμο Χάμα - Αλ Σαλαμίγια σημαίνει ότι οι τρομοκρατικές ομάδες σχεδιάζουν να έχουν πρόσβαση στον στρατηγικής σημασίας διάδρομο τροφοδοσίας του συριακού στρατού Χανασέρ-Χαλέπι» σημειώνουν οι πηγές και προσθέτουν:

«Η κατάπαυση του πυρός της 9ης Σεπτεμβρίου έδωσε την ευκαιρία στις τρομοκρατικές ομάδες να μετακινήσουν ένα μεγάλο αριθμό δυνάμεων από άλλες περιοχές στη Χάμα με τη βοήθεια των Ισραηλινών, δυτικών και αραβικών υποστηρικτών τους».

"Από την άλλη πλευρά, οι τρομοκρατικές ομάδες έχουν ένα σχέδιο για να θέσει υπό πολιορκία την πόλη Χάμα από βορρά, ανατολή και δύση, ωστόσο αν ο Στρατός και οι Δυνάμεις Λαϊκής Αμυνας αποκρούσουν το μέτωπο του βορρά, τότε οι ισλαμιστές δε θα καταφέρουν να αποκτήσουν πρόσβαση στον οδικό άξονα Χάμα - Αλ Σαλαμίγια ούτε να πολιορκήσουν την πόλη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail