Ασαντ: δεν ήταν ατύχημα! Επί μία ώρα 4 αεροσκάφη έπλητταν τις θέσεις των στρατιωτών μας μαζί με τους ισλαμιστές

Στρατής Μαζίδης

Βαρυσήμαντη συνέντευξη παραχώρησε ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ στο Associated Press στη Δαμασκό αναφορικά με το "κατά λάθος" μακελείο στο Ντέιρ Εζόρ.

Ο σύριος πρόεδρος μίλησε για χτύπημα «εκ προθέσεως» από μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ στην ανατολική πόλη Ντέιρ αλ-Ζορ:

"Δεν ήταν ένα ατύχημα με ένα αεροπλάνο, ήταν τέσσερα αεροπλάνα που επιτίθεντο στη θέση των συριακών στρατευμάτων για σχεδόν μία ώρα ή ίσως και λίγο περισσότερο».

Η επίθεση εναντίον των συριακών στρατευμάτων ήρθε ενώ υπερασπίζονται τις θέσεις τους στο στρατηγικής σημασίας όρος αλ Θαρντά κατά τη διάρκεια επίθεσης της ISIS:

"Το IS επιτέθηκε την ίδια την ίδια στιγμή που ήταν σε εξέλιξη το αμερικανικό χτύπημα. Πώς θα μπορούσαν να ξέρουν ότι η Αμερική επρόκειτο να επιτεθεί σε αυτή τη θέση, προκειμένου να συγκεντρωθούν μαχητές τους αμέσως και να επιτεθούν μόλις μία ώρα μετά το βομβαρδισμό; Ήταν σίγουρα εκ προθέσεως και όχι ακούσια» σχολιάζει με νόημα ο Ασαντ.

Ο σύριος ηγέτης απέρριψε επίσης όλες τις αιτιάσεις πως ρωσικά ή συριακά μαχητικά έπληξαν το κονβόι με τη βοήθεια για το Χαλέπι υποδεικνύοντας το έλλειμμα αξιοπιστίας των ΗΠΑ.

Όταν ρωτήθηκε πότε μπορεί να τελειώσει ο πόλεμος, ο Ασαντ απάντησε ότι η σύγκρουση θα τραβήξει σε μάκρος όσο εξωτερικοί παράγοντες όπως οι ΗΠΑ, η Σαουδική Αραβία, η Τουρκία και το Κατάρ συνεχίζουν να στηρίζουν τις «τρομοκρατικές ομάδες».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail