Ασαντ: δεν ήταν ατύχημα! Επί μία ώρα 4 αεροσκάφη έπλητταν τις θέσεις των στρατιωτών μας μαζί με τους ισλαμιστές

Στρατής Μαζίδης

Βαρυσήμαντη συνέντευξη παραχώρησε ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ στο Associated Press στη Δαμασκό αναφορικά με το "κατά λάθος" μακελείο στο Ντέιρ Εζόρ.

Ο σύριος πρόεδρος μίλησε για χτύπημα «εκ προθέσεως» από μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ στην ανατολική πόλη Ντέιρ αλ-Ζορ:

"Δεν ήταν ένα ατύχημα με ένα αεροπλάνο, ήταν τέσσερα αεροπλάνα που επιτίθεντο στη θέση των συριακών στρατευμάτων για σχεδόν μία ώρα ή ίσως και λίγο περισσότερο».

Η επίθεση εναντίον των συριακών στρατευμάτων ήρθε ενώ υπερασπίζονται τις θέσεις τους στο στρατηγικής σημασίας όρος αλ Θαρντά κατά τη διάρκεια επίθεσης της ISIS:

"Το IS επιτέθηκε την ίδια την ίδια στιγμή που ήταν σε εξέλιξη το αμερικανικό χτύπημα. Πώς θα μπορούσαν να ξέρουν ότι η Αμερική επρόκειτο να επιτεθεί σε αυτή τη θέση, προκειμένου να συγκεντρωθούν μαχητές τους αμέσως και να επιτεθούν μόλις μία ώρα μετά το βομβαρδισμό; Ήταν σίγουρα εκ προθέσεως και όχι ακούσια» σχολιάζει με νόημα ο Ασαντ.

Ο σύριος ηγέτης απέρριψε επίσης όλες τις αιτιάσεις πως ρωσικά ή συριακά μαχητικά έπληξαν το κονβόι με τη βοήθεια για το Χαλέπι υποδεικνύοντας το έλλειμμα αξιοπιστίας των ΗΠΑ.

Όταν ρωτήθηκε πότε μπορεί να τελειώσει ο πόλεμος, ο Ασαντ απάντησε ότι η σύγκρουση θα τραβήξει σε μάκρος όσο εξωτερικοί παράγοντες όπως οι ΗΠΑ, η Σαουδική Αραβία, η Τουρκία και το Κατάρ συνεχίζουν να στηρίζουν τις «τρομοκρατικές ομάδες».

Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...