Άσυλο γιοκ για τους 3 πρώτους Τούρκους αξιωματικούς - Ο Ερντογάν τους ετοιμάζει "λαμπρή" υποδοχή

Freepen.gr - Αρχίζει να ετοιμάζεται το πακέτο με το πεσκέσι για τον τούρκο πρόεδρο, Ερντογάν καθώς απορρίφθηκε από την Επιτροπή Ασύλου η αίτηση των τριών από τους 8 οι οποίοι στις 16 Ιουλίου προσγειώθηκαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη, λίγες ώρες μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Oι συνεντεύξεις των Τούρκων αξιωματικών πραγματοποιήθηκαν στα τέλη Αυγούστου ενώ μετά τη σημερινή εξέλιξη έχουν δικαίωμα προσφυγής σε δευτεροβάθμια επιτροπή και στα πολιτικά δικαστήρια.

Η Τουρκία είχε ζητήσει εξαρχής την άμεση έκδοσή τους ενώ οι 8 είχαν υποστηρίξει ότι απειλείται η ζωή τους σε περίπτωση εκδοσής τους στην Τουρκία.

Επιπρόσθετα είχαν αρνηθεί την οποιαδήποτε συμμετοχή τους στο πραξικόπημα εναντίον της κυβέρνησης Ερντογάν αναφέροντας πως κατόπιν διαταγής μετέφεραν τραυματίες με το ελικόπτερο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail