Ψυχρολουσία για την Ελλάδα – Αδειάζουν την κυβέρνηση στο χρέος, εγκαταλείπουν τις 3 φάσεις για τη λύση – Πόρτα από ΔΝΤ, ΕΚΤ

Πιο απλά οι ευρωπαίοι εγκαταλείπουν το σχέδιο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους λόγω ελληνικής ασυνέπειας.
Ισχυρό σοκ δέχεται η Ελλάδα και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, από τους δανειστές και το ΔΝΤ καθώς σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές η Ευρώπη έχει εγκαταλείψει τις 3 φάσεις για το ελληνικό χρέος.
Η Ελλάδα ποντάρει στην λύση για το χρέος, καθώς όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας μόνο με διευθέτηση στο χρέος μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη.
Ωστόσο όπως προκύπτει από πλήθος πηγών η Ελλάδα όχι μόνο έχει επιδείξει χαμηλή αξιοπιστία, όχι μόνο δεν έχει εφαρμόσει τα προαπαιτούμενα, όχι μόνο δεν υπάρχει πρόοδος… αλλά σημειώνονται και προκλητικές κινήσεις πολιτικών εντυπώσεων όπως η Σύνοδος των χωρών της Νοτίου Ευρώπης με πρωτοβουλία Τσίπρα.
Όμως το βασικό πρόβλημα της Ελλάδος όχι απλά δεν επιλύεται αλλά αντιθέτως ναρκοθετείται ή και εγκαταλείπεται.
Η λύση για το χρέος που είχε επικοινωνηθεί ότι θα προχωρήσει σε 3 φάσεις με βραχυπρόθεσμα μέτρα, μεσοπρόθεσμα μέτρα και μακροπρόθεσμα μέτρα εγκαταλείπεται.
Πρακτικά οι δανειστές λόγω της ασυνέπειας της Ελλάδος, έχουν εγκαταλείψει το σχέδιο αναδιάρθρωσης του χρέους.
Με βάση το νέο πλάνο που έχει σχεδιαστεί, η Ελλάδα θα ολοκληρώσει την δεύτερη αξιολόγηση αρχές 2017.
Αρχές Δεκεμβρίου το ΔΝΤ θα παρουσιάσει την μελέτη βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους όπου θα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το ελληνικό χρέος… δεν είναι βιώσιμο.
Η ΕΚΤ στις 8 Δεκεμβρίου του 2016 όπου θα επανεξετάσει το ζήτημα της ένταξης των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης δεν θα δώσει το πράσινο φως γιατί δεν υπάρχει θετική έκθεση βιωσιμότητας.
Το ΔΝΤ αποκλείεται να δώσει θετική έκθεση βιωσιμότητας χωρίς μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων.
Άρα το βραχυπρόθεσμο σκέλος των μέτρων για την λύση του χρέους εγκαταλείπεται και αυτό αποτελεί ισχυρό σοκ για την Ελλάδα που πόνταρε σε μια λύση.

Η υπόθεση όμως της Ελλάδος πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και για πρόσθετους λόγους.
Το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης τυπικά ολοκληρώνεται τον Μάρτιο του 2017, οπότε τα ελληνικά ομόλογα δεν θα ενταχθούν έως τότε.
Όμως το πιθανότερο σενάριο είναι η ποσοτική χαλάρωση να παραταθεί – επιμηκυνθεί έως τον Σεπτέμβριο ή Δεκέμβριο του 2017 οπότε θεωρητικά υπάρχουν περιθώρια ένταξης των ελληνικών ομολόγων.
Η ΕΚΤ πάντως προσπαθεί να αποφύγει την ένταξη των ελληνικών ομολόγων σε πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
Με βάση τον σχεδιασμό… μετάθεσης και εγκατάλειψης του πλάνου αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους… η επόμενη φάση εξέτασης των εναλλακτικών λύσεων συμπίπτει με τις εκλογές στην Γερμανία.
Οι εκλογές στην Γερμανία είναι προφανές ότι θα αποτρέψουν 100% να ανοίξει το θέμα του ελληνικού χρέους… προ των εκλογών… οπότε οι βραχυπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμες λύσεις για το χρέος ουσιαστικά εγκαταλείπονται και ενοποιούνται… με την μακροπρόθεσμη λύση δηλαδή το 2018.
Πρακτικά το αρχικό σχέδιο που περιλάμβανε 3 φάσεις, βραχυπρόθεσμη φάση μέτρων αναδιάρθρωσης του χρέους με επιτόκια και αγορά μέρους – περίπου 14 δισεκ. - των δανείων του ΔΝΤ από τον SSM και μείωση επιτοκίων και η μεσοπρόθεσμη φάση αναδιάρθρωσης του χρέους ουσιαστικά… ενοποιούνται με την μακροπρόθεσμη φάση.
Πιο απλά οι ευρωπαίοι εγκαταλείπουν το σχέδιο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους λόγω ελληνικής ασυνέπειας. 

Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...