Αντισυνταγματάρχης το παίζει καίσαρας στα παιδιά μας; Μεγάλα τα παράπονα φαντάρων-στελεχών για τη διοίκηση του 294 ΤΕ Ρόδου

Συνεχείς είναι οι καταγγελίες συναδέλφων φαντάρων αλλά και στελεχών από το 294 ΤΕ στη Ρόδο.
Τα παράπονα όλων αφορούν την συμπεριφορά του Αντισυνταγματάρχη διοικητή ο οποίος φέρεται πολύ άσχημα και επιθετικά σε όλους. 

Με το παραμικρό «καμπανιάζει» όλο τον κόσμο ενώ με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς περιλούζει ανά πάσα στιγμή και δημόσια ακόμη και τα στελέχη της μονάδας.

Τα «πεταμένα χιλιάρικα» -όπως καθημερινά χαρακτηρίζονται τα χαμηλόβαθμα στελέχη όχι μόνο προσπαθούν να αντεπεξέλθουν όσο καλύτερα μπορούν στα καθήκοντα τους, αλλά δείχνουν ένα πραγματικά ανθρώπινο πρόσωπο στηρίζοντας ψυχολογικά τους φαντάρους.

Ενθαρρύνοντας ο ένας τον άλλο –κάνετε κουράγιο, μην δίνετε σημασία κλπ- προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί αλλά και τις αδικίες.
Αναφερόμαστε στον τρόπο που χορηγούνται οι άδειες.

Αλήθεια, το ΓΕΣ γιατί δεν λαμβάνει την πρωτοβουλία να τσεκάρει τις άδειες που έχουν χορηγηθεί και να ελέγξει με ποια κριτήρια χορηγούνται αυτές.

Γιατί οι καταγγελίες που λαμβάνει η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ αποκαλύπτουν ότι τα συγκεκριμένα κριτήρια δεν συνδέονται με την προσφορά υπηρεσιών των στρατευμένων! 

Όμως οι τελευταίες καταγγελίες δεν αποτελούν κεραυνό εν αιθρία. Πρόσφατα είχε προηγηθεί και η επιστολή καταγγελίας που δημοσιοποιήθηκε τον Ιούνιο.

541 - 294 ΤΕ: ο διοικητής κάνει πόλεμο στους εξοδούχους ενώ οι φαντάροι χώνονται στυγνά! [Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016]

Η κατάσταση στο στρατόπεδο Παπαποστόλου (Αφάντου Ρόδου) έχει καιρό φτάσει τους στρατιώτες σε οριακό σημείο αντοχής. Οι υπηρεσίες φύλαξης του στρατοπέδου διατηρούνται σε μεγάλο αριθμό τελείως αναντίστοιχο με το μέγεθος του στρατοπέδου και τις ανάγκες του, με μόνο σκοπό το να μην υπάρχουν εξοδούχοι (για παράδειγμα, δύο στρατιώτες την ημέρα υπηρετούν ως εφοδεύοντες, κάτι που θα έπρεπε να κάνουν στελέχη, ενώ διατηρούνται άσκοπες σκοπιές, όπως αυτή του εγκαταλειμμένου στρατοπέδου στις Καλυθιές). Οι μέρες συνεχόμενων υπηρεσιών έχουν φτάσει μέχρι και 14, ενώ μηνιαίως ξεπερνιέται το όριο των νόμιμων υπηρεσιών, ενώ γίνονται κάποιες φορές και παράνομες διπλοϋπηρεσίες.

Η κούραση των στρατιωτών είναι τεράστια και η εκδούλευση δίνει και παίρνει, αφού ολόκληρο το πρωινό απασχολούνται σε κάθε είδους αγγαρεία “συντήρησης” του στρατοπέδου και όχι μόνο αυτού, καθώς στέλνονται για αγγαρεία και σε άλλα σημεία της Ρόδου (Ψίνθος, Αγ. Ανδρέας, παραλία Αφάντου, Κέντρο Αναψυχής Υπαξιωματικών). Η διοίκηση αρνείται συστηματικά στους στρατιώτες να προγραμματίσουν άδειες, ενώ πολλές φορές δίνει άδειες με το ζόρι για να ξεμείνει το προσωπικό από άδειες. Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση προστίθεται και ο αυταρχισμός της διοίκησης, η οποία πειθαρχεί τους φαντάρους με βροχή από ποινές τις περισσότερες φορές χωρίς κανένα λόγο ή παράπτωμα ή ανύπαρκτες “απογευματινές εκπαιδεύσεις” με σκοπό να αργήσει η έξοδος των εξοδούχων. Η συμπεριφορά της διοίκησης είναι επιθετική και ειρωνική με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διατυπωθούν αιτήματα ευθέως.

Τα παράπονα που καθημερινά γίνονται δεν βρίσκουν αντίκρυσμα, αφού στρατοπεδάρχης είναι ο διοικητής της μίας εκ των δύο μονάδων του στρατοπέδου, η οποία μονάδα είναι “φάντασμα” καθώς ή δε θα έχει τοποθετημένους στρατιώτες ή θα τους διώχνει με τιμητικές άδειες και 10ωρα υπηρεσιακά. Όλη αυτή η κατάσταση έχει οδηγήσει στρατιώτες να “βάζουν βύσμα” για να φύγουν ή να επισπεύσουν τη μετάθεση που δικαιούνται.

Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...