Περικοπές 2,5 δισ. ευρώ για να μην έρθει ο «κόφτης» των δανειστών

Η κυβέρνηση στρώνει τον δρόμο για το πρωτογενές πλεόνασμα μέσω περικοπών για να μπορέσει να πει αργότερα πως δεν επέβαλλε τον κόφτη των δανειστών. Μπορεί τα έσοδα το τελευταίο 8μηνο να έχουν παρουσιάσει πτώση 1,8%, αλλά το υπουργείο Οικονομικών συνεχίζει να καταγράφει θετικά στοιχεία για τον προϋπολογισμό.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία για την εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού τον Αύγουστο υπήρξε υποέκτελεση των δημοσίων δαπανών κατά 2,5 δισ. ευρώ, η οποία, όπως γράφουν τα ΝΕΑ, συνοδεύεται από μεγάλες αποκλίσεις στην εκτέλεση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Με αυτό το μηχανισμό ο κρατικός προϋπολογισμός εμφάνισε στο τέλος Αυγούστου πρωτογενές πλεόνασμα 3,756 δισ. ευρώ έναντι στόχου 980 εκατ. ευρώ.

Η υστέρηση εσόδων του ΠΔΕ απορροια των καθυστερήσεων εισροών κοινοτικών πόρων φτάνει τα 1,048 δισ. ευρώ ενώ στο σκέλος των δαπανών το γεγονός ότι στο οκτάμηνο οι δαπάνες είναι μόλις 2,172 δισ. ευρώ αναδεικνύει το ορατό ενδεχόμενο περικοπών στο τέλος του έτους, όταν έχουν προϋπολογιστεί δαπάνες 6,750 δισ. ευρώ. Σε οκτώ μήνες δεν έχει απορροφηθεί ούτε το ένα τρίτο των προβλεπόμενων ετήσιων δαπανών, αναφέρει το δημοσίευμα.

Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.
on 9:28 π.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

2010 Freepen.gr 2011 - BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.