22-14 δεν είναι ποσοστά κομμάτων σε δημοσκόπηση αλλά αγώνας μπάσκετ στο πρώτο δεκάλεπτο

Του Στρατή Μαζίδη

Η τελευταία δημοσκόπηση της Marc δίνει 22% στη Νέα Δημοκρατία και 14% στο ΣΥΡΙΖΑ. Οι παλιές εποχές με τα 40αρια και τα 45αρια πέρασαν ανεπιστρεπτί μαζί με την επίπλαστη δανεική ευημερία.

Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων περισσότερο θυμίζουν σκορ πρώτης περιόδου σε αγώνα μπάσκετ.

Από τη μια ο Αλέξης Τσίπρας, ο άνθρωπος που τους πρώτες μήνες είχε πετύχει εκπληκτικά ποσοστά λαϊκής στήριξης, ωστόσο είτε δεν τόλμησε, είτε δείλιασε είτε ήταν εκ των προτέρων ξεπουλημένος, κατρακυλάει διαρκώς. Έβγαλε μια ολόκληρη χώρα στους δρόμους, την ντόπαρε, την έκανε να πιστέψει στην ιστορία της, να πει ΟΧΙ και την πούλησε σε λίγες ώρες μέσα.

Από την άλλη ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το γουρλωμένο βλέμμα. Φαντάζεστε να τον πετύχετε βράδυ στη Λιοσίων; Ο άνθρωπος που σε αντίθεση με τον Τσίπρα, δε γελά ποτέ. Ωστόσο ούτε αυτός πείθει. Δεν μπορεί να περάσει μήνυμα στην κοινωνία. Η ΔΕΘ ήταν ένα Βατερλώ για το Μητσοτάκη. Ούτε ένα κοστολογημένο μέτρο, μείωση φόρων με ευχολόγια και τσιμουδιά για τα εθνικά θέματα.

Δύο ξοφλημένα κόμματα. Αυτό αποτυπώνουν οι δημοσκοπήσεις. Από τη μια οι πολιτικοί ψεύτες που δεν τήρησαν ούτε μια υπόσχεσή τους. Ανάμεσά τους και κάμποσοι πασόκοι που έριξαν το ΓΑΠ για ηπιότερα μνημόνια όπως κάτι Κουρουμπλήδες, Τζάκρηδες και Μιχελογιαννάκηδες. Από την άλλη ένα κουρασμένο κόμμα που μυρίζει πτωμαΐνη με τα τζάκια του. Η Ντορούλα, η Κεφαλογιάννη, ο Καραμανλάκος τζούνιορ.

Πολύ σύντομα οι αριθμοί των δημοσκοπήσεων θα θυμίζουν σετ στο βόλεϋ και λίγο παρακάτω παρτίδα στο τάβλι. Πλακωτό συγκεκριμένα!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail