Οι Ελληνες χάνουν τα σπίτια τους αλλά ο Μουζάλας τακτοποιεί 2.000 παράνομους μετανάστες σε σπίτια και διαμερίσματα στην Κρήτη

Freepen.gr - Στο σχεδιασμό για την φιλοξενία των 2.000 παρανόμων μεταναστών στην Κρήτη αναφέρεται με έγγραφό του προς την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας. 

Την ίδια στιγμή χιλιάδες Ελληνες χάνουν τα σπίτια τους σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις, πολλοί εκ των οποίων με συνέπεια τα προηγούμενα χρόνια που μπορούσαν.

Στο έγγραφο ξεκαθαρίζεται πως οι φιλοξενούμενοι στα κέντρα δε θα ξεπερνούν τους 500 ανά δομή και παράλληλα γίνεται λόγος για φιλοξενία σε σπίτια και διαμερίσματα, υπό το πρόγραμμα φιλοξενίας της ΥΑ/ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. 

Ωστόσο σημειώνεται πως ότι η διασπορά των εν λόγω διαμερισμάτων που δύνανται να διασφαλίσουν οι φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, δεν μπορεί να είναι σε πολύ μεγάλη ακτίνα, με λίγα άτομα ανά περιοχή:

«Το βέλτιστο σενάριο στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού του υπουργείου, είναι να καλυφθεί το σύνολο των 2.000 θέσεων με διαμερίσματα, προκειμένου να αποφευχθεί η κατασκευή του οποιουδήποτε κέντρου φιλοξενiας».

Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.
on 7:31 μ.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

2010 Freepen.gr 2011 - BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.