Έλληνας κολλημένος ψευτοανθρωπιστής αναζητά τουρκικά ταξικά αδέρφια από το 1922

Της Μελίνας Κονταξή
Ιστορικός - Δρ. Βαλκανικού Πολιτισμού

Χαρακτηριστικό των Ελλήνων φασιστών ψευτοανθρωπιστών που στην ουσία είναι τα αδέρφια των γκρίζων λύκων του ναζιστικού τουρκικού κράτους, είναι η απεγνωσμένη προσπάθεια κατασκευής Τούρκικων ταξικών αδερφών. 

Η προπαγάνδα ξεκινάει με το ότι για την γενοκτονία των Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσύριων, φταίει η παρουσία του Ελληνικού στρατού στην Σμύρνη το 1919. Τους χαλάει το γεγονός ότι οι Τούρκοι δεν έσφαξαν μόνο Έλληνες, αλλά οι ψευτοανθρωπιστές φασίστες δεν ασχολούνται με τέτοιες λεπτομέρειες. 

Οι υπόδουλοι λαοί της Ανατολίας δεν ήταν Τούρκοι, είχαν κάθε δικαίωμα να διεκδικήσουν την ελευθερία τους χρησιμοποιώντας όποιον νταβατζή ήθελε να τους βοηθήσει για τα δικά του συμφέροντα, άλλωστε και ο κατακτητής τους σε νταβατζήδες βασιζόταν. 

Η Ρόζα Λούξεμπουργκ διακήρυξε ότι οι αγώνες των εθνοτήτων της Τουρκίας ήταν δίκαιοι και ότι η Τουρκία δεν μπορεί να αναγεννηθεί σαν σύνολο γιατί αποτελείται από διαφορετικές χώρες. Η στάση της Λούξεμπουργκ αποκτά ιδιαίτερη αξία αν λάβουμε υπ όψιν την γενικότερη αντίθεση της στα εθνικά κινήματα. 

Ήταν τόσο δίκαιος ο αγώνας των χριστιανικών εθνοτήτων που ακόμα και άτομα που είχαν διαφορετικές οπτικές δεν δίστασαν να το παραδεχτούν. Ο Τούρκος διανοούμενος Σαίτ Τσετίνογλου, μια από τις εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα, αναφέρει σε συνέντευξη του ότι η αλληλογραφία του κόμματος Ένωσης και Προόδου δείχνει ότι θεωρούσαν τους χριστιανούς εσωτερικούς εχθρούς, και τονίζει ότι η δεκαετής περίοδος των γενοκτονιών ενώ για τους χριστιανούς ήταν περίοδος ποτισμένη με αίμα και δάκρυα, για τους μουσουλμάνους ήταν μια περίοδος ευδαιμονίας και ευκαιριών που δεν είχαν φανταστεί ούτε στα όνειρα τους. 

Το 1911 εκδηλώθηκε φανερά στο συνέδριο των Νεότουρκων η πρόθεση για εξόντωση των μη Τουρκικών εθνοτήτων, ενώ είχε ήδη φανεί από το 1908 η απόφαση για βίαιη Τουρκοποίηση.

Το 1910 η εφημερίδα Νέα Αλήθεια της κατεχόμενης Θεσσαλονίκης έγραφε… Μας παίρνετε όσα μας ανήκουν και τα δίνετε σε άλλους, φυλακίζετε τους ιερείς και τους δασκάλους μας... 

Δεν περίμεναν την παρουσία του Ελληνικού στρατού στην Σμύρνη οι Νεότουρκοι για να εφαρμόσουν τα γενοκτονικά τους σχέδια, είχαν ήδη αρχίσει να εφαρμόζουν πολύ πριν όσα σκέφτονταν από το 1908 για να κατασκευαστεί ένα τεχνητό κράτος, και δεν σταμάτησαν ποτέ.

Το 1930 ο Τούρκος υπουργός δικαιοσύνης Μαχμούτ Εσάτ Μποσκούρτ είπε… Όσοι δεν έχουν το καθαρό αίμα της τουρκικής φυλής έχουν μόνο ένα δικαίωμα, να γίνουν υπηρέτες και δούλοι….

Το δόγμα του ναζιστικού τουρκικού κράτους το βιώνουν οι Κούρδοι από το 1923 ως σήμερα, το έζησαν οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης με το πογκρόμ του 1955, οι Έλληνες της Ίμβρου και της Τενέδου με την συστηματική προσπάθεια εκφοβισμού, το έζησε η Κύπρος το 1974, αλλά και πιο πριν ο Ντενκτάς ομολόγησε σε Αγγλική εκπομπή ότι οι Τουρκοκύπριοι ξεκίνησαν τις διακοινοτικές ταραχές. 

Και ο Έλληνας ιδεοληπτικός εξακολουθεί να ψάχνει ταξικά αδέρφια στους ναζί που δεν σταμάτησαν να επιβραβεύονται για τις σφαγές τους. 

Δεν είναι τυχαίο ότι θεωρούμενα αριστερά έντυπα βγήκαν να υπερασπιστούν τον Ερντογάν και τους οπαδούς του την βραδιά του αμφιλεγόμενου πραξικοπήματος. Ποτέ δεν βγήκαν να υπερασπιστούν τις ισοπεδωμένες Κουρδικές πόλεις, τους πολιτικούς κρατούμενους. Αυτό θα χάλαγε την θεωρία των φαντασιακών ταξικών αδερφών. Και ποιος ενδιαφέρεται για την πραγματικότητα, για τους λαούς που πάλευαν για ελευθερία τους προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν τα συμφέροντα των νταβατζήδων;
Με τους γερμανικούς ιμπεριαλιστές και τους εμπνευστές του Χίτλερ Νεότουρκους ήταν το 1922, και μετά, οι ψευτοανθρωπιστές. Σταμάτησαν ποτέ άραγε να είναι;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail