Συμφωνία 10 δις δολαρίων για φυσικό αέριο από τη Μεσόγειο! Εμείς απλά παρακολουθούμε…

Εμείς ακόμη δεν έχουμε αποφασίσει τι θέλουμε να κάνουμε με την ΑΟΖ. Όλοι οι άλλοι γύρω μας πάντως έχουν προχωρήσει πολλά βήματα εμπρός και οι συμφωνίες που άρχισαν να υπογράφονται αναφέρονται σε ιλιγγιώδη ποσά!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδίδει το ΑΠΕ “οι εταιρίες που έχουν αναλάβει την εκμετάλλευση του τεράστιου ισραηλινού κοιτάσματος φυσικού αερίου Λεβιάθαν υπέγραψαν σήμερα συμφωνία ύψους 10 δισεκ. δολαρίων για την παροχή αερίου 1,6 τρισεκ. κυβικών ποδιών (tcf, 45,31 δισ. κυβικά μέτρα) στην Εθνική Εταιρία Ηλεκτρισμού της Ιορδανίας.

“Υπό την αίρεση των ρυθμιστικών εγκρίσεων από το Ισράηλ και την Ιορδανία, οι πωλήσεις… αναμένεται να ξεκινήσουν μόλις αρχίσει η εκμετάλλευση του κοιτάσματος”, ανέφερε η Noble Energy, η εταιρία διαχείρισης του έργου

Οι συνομιλίες για μια συμφωνία ξεκίνησαν πριν από δύο και πλέον χρόνια.

Η 15ετής συμφωνία για το Λεβιάθαν, που εκτιμάται ότι έχει αέριο 22 τρισεκ. κυβικών ποδιών 623 δισεκ. κυβικά μέτρα), αναμένεται να βοηθήσει τον αμερικανοϊσραηλινό όμιλο να εξασφαλίσει κεφάλαια για την άντλησή του.

Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει γύρω στο 2019 ή 2020. Ο όμιλος που εκμεταλλεύεται το κοίτασμα Λεβιάθαν βρίσκεται επίσης σε συνομιλίες για την εξαγωγή πολύ μεγαλύτερων ποσοτήτων αερίου σε εταιρίες στην Αίγυπτο”.

Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...