Το απόλυτο δούλεμα της κοινωνίας…

Ο Μητσοτάκης απο την μία ισχυρίζεται ότι θέλει να σώσει τη χώρα καταστρέφοντας όμως τους υπηκόους και απο την άλλη ο Τσίπρας ισχυρίζεται ότι θέλει να διασώσει τους υπηκόους, καταστρέφοντας τη χώρα!

Μπορεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να έχει προκαλέσει την λαϊκή δυσφορία, αγανάκτηση και οργή με την μνημονιακή του κολοτούμπα, αλλά η ΝΔ δείχνει παντελώς ανίκανη να εισπράξει πολιτικά αυτές τις αντιδράσεις. 

Μπορεί να προσπαθεί να ασκεί «κριτική» σε κάποιες πλευρές της κυβερνητικής πολιτικής, παρουσιάζοντας με το δικό της σκεπτικό τα λάθη της κυβέρνησης ή δίνοντας υποσχέσεις για το δικό της κυβερνητικό μέλλον, αλλά όλα αυτά γίνονται κάτω από ένα κλίμα σαφούς αδυναμίας εκ μέρους της.Η ΝΔ αποσιωπά για ευνόητους λόγους τις δικές της τεράστιες ευθύνες για την μέχρι τώρα τραγική πορεία της χώρας στην μνημονιακή περίοδο και προσπαθεί να παρουσιαστεί ως ο εγγυητής μιας ασφαλούς πορείας του τόπου. 

Έτσι, λοιπόν, ισχυρίζεται ότι μετά την μελλοντική εκλογική της νίκη θα συστήσει εξεταστική επιτροπή, αρνούμενη «να επιτρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ να επιβάλλει συλλογική αμνησία για το ζοφερό χθες και σήμερα, που έφερε η πολιτική του στη ζωή των Ελλήνων».Ξεχνάει, όμως, να αναφέρει ότι τα όσα καταγγέλλει ισχύουν και για όλες τις κυβερνητικές θητείες της ΝΔ στην μεταπολίτευση, αλλά και για την υπερψήφιση του τρίτου Μνημονίου από μέρους της το περασμένο καλοκαίρι.

Έχει κανείς αμφιβολία ότι αν βγεί ο Κούλης πρωθυπουργός η ΝΔ δεν θα δείξει την ίδια δουλική διάθεση προς τους διεθνείς τοκογλύφους ανάλογη με την ίδια φανατική στάση που κράτησε πέρυσι το καλοκαίρι; Η εμπειρία του πρόσφατου παρελθόντος δίνει ξεκάθαρη απάντηση.
Αναφορικά με τα πεπραγμένα της υποτιθέμενης αριστερής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, μια ματιά στον κρατικό προϋπολογισμό αρκεί για να καταλάβει κανείς πως ό,τι ακριβώς διαβάζαμε στους προϋπολογισμούς των προηγούμενων χρόνων, με ευθύνη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τα ίδια ακριβώς γράφει κι ο φετινός, ο οποίος γράφτηκε κατ’ εφαρμογή του Μνημονίου που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στις 19 Αυγούστου με τους πιστωτές, σηματοδοτώντας την ολοκληρωτική της παράδοση μας σε ΕΕ και ΔΝΤ.

Πρόκειται για το νέο Μνημόνιο, απλώς οι πολιτικοί απατεώνες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ αποφεύγουν να χρησιμοποιούν αυτή τη λέξη για να διασκεδάζουν τις αλγεινές εντυπώσεις που δημιουργεί η στροφή 180 μοιρών που έχουν κάνει. 

Το πιο τραγικό στην όλη υπόθεση είναι ότι η ΝΔ θεωρεί πλέον τα επιβαλλόμενα μνημονιακά μέτρα άδικα και κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ που εφαρμόζει την πολιτική της όταν ήταν κυβέρνηση, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει ότι κατηγορούσε την ΝΔ όταν ήταν αντιπολίτευση!
Πραγματικά το απόλυτο δούλεμα της κοινωνίας…

Κι εμείς τι κάνουμε;
Περιμένουμε σωτηρία από τον κάθε Τσίπρα, το κάθε Μητσοτάκη κ.λ.π., τους οποίους θα πάμε πάλι σιωπηλοί και με σκυμμένα τα κεφάλια να ψηφίσουμε, γιατί έχουμε λέει δημοκρατία και εμείς τάχα φταίμε που τους επιλέγουμε; 

Μόνο ένας εγκεφαλικά ανάπηρος θα ψήφιζε ξανά ένα από τα παραπάνω κόμματα.Δεν είμαστε όμως όλοι ίδιοι

Υπάρχουμε κι εμείς που θεωρούμε ότι η χώρα εάλω δίχως να χρειαστεί πολιορκία, δίχως να υπάρξει αντίσταση. Σημίτης και Καραμανλής έριξαν τα τείχη. ΓΑΠ, ΣαμαροΒενιζέλοι και Τσίπρας υποδέχτηκαν τους κατακτητές και μας πρόσφεραν στο δίσκο σαν κέρασμα. Μαζί με τον δίσκο και όλα τα ασημικά.

Γι’ αυτό και όλα γίνονται με τρόπο. Μέσω «δημοκρατικών διαδικασιών». Οι εκλογές είναι το μεγάλο τους άλλοθι. «Ήξεραν τι ψήφιζαν». Όλοι αυτό είπαν για να δικαιωθούν κι αυτό θα λένε στη συνέχεια. Με χαμόγελο κι ευγένεια θα μας ξεσκίσουν τις σάρκες ώσπου να ξυπνήσουμε σε Νταχάου και ν’ αναρωτιόμαστε σαν ναρκοληπτικοί «πως φτάσαμε ως εδώ;».

Ψηφίζοντας, στηρίζοντας και σιωπώντας θα έχουμε φτάσει ως εκεί. 

Είτε από τον Τσίπρα, είτε από τον Κούλη, είτε από κάποιον άλλον στημένο, κάποιον άλλον έτοιμο από καιρό να μας δώσει στεγνά και δίχως τον φόβο της παραμικρής τιμωρίας.Μας θέλουν πρόβατα επί σφαγή. Και μας λένε να το βουλώσουμε γιατί αν δεν κάτσουμε αδιαμαρτύρητα να μας σφάξει ο Τσίπρας, τότε θα μας σφάξει χειρότερα ο Κούλης. 

Ακόμη και τα πρόβατα, όμως, όταν βλέπουν τον λύκο παλεύουν να σωθούν.
Από τον προβατόσχημο λύκο κινδυνεύουν περισσότερο επειδή τα πιάνει στον ύπνο. Τι να κάνουμε λοιπόν, τώρα που είδαμε τον νεοφιλελεύθερο λύκο με την αριστερή προβιά; Να μην τον κράξουμε; Να μην αναζητήσουμε λύσεις; Να μην αντιδράσουμε για να σωθούμε; Πρέπει να υποκριθούμε ότι εκτός από πρόβατα είμαστε και ηλίθια πρόβατα για να μην ενοχλήσουμε τους νέους δυνάστες;
Αν σε αυτό ήλπιζαν κάποιοι, απλώς έχασαν. Τα γκεμπελίστικα κόλπα ας τα χρησιμοποιήσουν οι τζάμπα μάγκες των επιτροπών της Βουλής που δίνουν καθημερινά φτηνές παραστάσεις μπουλουκιού και οι χειροκροτητές τους που καταφέρνουν να βρίσκουν προοδευτικά στοιχεία και αριστεροσύνη στα μνημόνια. 

Εκβιασμοί συνειδήσεων από ασυνείδητους, τέλος. 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail