Το χάραγμα του αντιχρίστου είναι εδώ - Το "έξυπνο" τατουάζ κάνει το χέρι οθόνη αφής ή τηλεχειριστήριο

Freepen.gr - Η τεχνολογία προχωρά και φαίνεται πλέον ότι φτάσαμε κυριολεκτικά στην εποχή του χαράγματος μέσω της δημιουργίας ενός gadget που έρχεται πολύ κοντά στην Αποκαλυπτική περιγραφή του Ιωάννου.

Όπως διαβάζουμε στο ethnos.gr σε κείμενο του Δημήτρη Στασινόπουλου η ομάδα του ΜΙΤ κατάφερε να φτιάξει ένα gadget το οποίο προσαρμόζεται στο δέρμα και μετατρέπει το μέρος του σώματος στο οποίο είναι τοποθετημένο σε τηλεχειριστήριο-οθόνη αφής! Το πρότζεκτ με το όνομα Duo Skin  σύμφωνα με τους κατασκευαστές του «έξυπνου αυτού τατουάζ» δίνει τη δυνατότητα σε όσους το «φορούν» να ελέγχουν από κοντινή απόσταση την τηλεόρασή τους ή και το smartphone τους, καθώς το τατουάζ αναπαράγει τις λειτουργίες μιας οθόνης αφής και συνδέεται με τις συσκευές μέσω τεχνολογίας παρόμοιας με το Bluetooth.

Η νέα αυτή συσκευή-τατουάζ έχει ως πρώτη ύλη φύλλα χρυσού, τα οποία από τη μια δημιουργούν ένα μικρό ηλεκτρονικό κύκλωμα (συνδέεται και με ένα τσιπ) και από την άλλη βγαίνουν σε μια πληθώρα σχεδίων. Τα φύλλα χρυσού, πέραν του γεγονότος ότι έχουν μια διάσταση καλλωπισμού του «χρήστη», επελέγησαν γιατί είναι σχετικά φθηνά, δεν ερεθίζουν το δέρμα και αντέχουν σε καθημερινή χρήση.

Οπως αναφέρουν εξειδικευμένες ιστοσελίδες για θέματα τεχνολογίας, το νέο αυτό «τατουάζ» έχει τρεις βασικές λειτουργίες: αλλάζει χρώμα ανάλογα με τη θερμοκρασία του δέρματος (!), είναι συσκευή επικοινωνίας με δυνατότητα αποθήκευσης δεδομένων και έχει, όπως προαναφέραμε, λειτουργία οθόνης αφής. Στις επιδείξεις που έγιναν με το πρωτότυπο, επί παραδείγματι ο «χρήστης» είχε τη δυνατότητα να ακουμπήσει μια συσκευή smartphone στο δέρμα του για να λάβει μια πληροφορία ή να ενεργοποιήσει μια λειτουργία.

Με την ανακάλυψη αυτή τέρμα πλέον οι χοντρές βελόνες και τα αναισθητικά για την εμφύτευση τσιπ. Δε θα υπάρχει καν πόνος. Το προφητευμένο χάραγμα βρίσκει άραγε την κυριολεκτική πραγματωσή του;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail