Όταν δεν μπορείς να λύσεις το "δικό" σου Κουρδικό, δεν εισβάλλεις σε ξένη χώρα

Μόλις τρεις μέρες μετά την συμφωνημένη με τον ίδιο τον ISIS εισβολή στην Συρία, στην πόλη Ευρωπό/Τζαραμπλούζ της Συρίας, του τουρκικού στρατού, στα πλαίσια της επιχείρησης "Ασπίδα του Ευφράτη", η οποία έχει ως στόχο τους Κούρδους και τον "Κουρδικό Διάδρομο", και μόλις μια ημέρα μετά την επίθεση Κούρδων ανταρτών εναντίον της φάλαγγας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο Αρτβίν του Αν. Πόντου, μια ισχυρή έκρηξη έρχεται να επαναφέρει στη σκληρή πραγματικότητα τον Ερντογάν και τους Τούρκους, που είναι στην κυριολεξία μεθυσμένοι από τον εθνικιστικό οίστρο της εισβολής σε μια ξένη χώρα.

Η έκρηξη έγινε στη Δύναμη Άμεσης Επέμβασης της Αστυνομικής Διεύθυνσης της πόλης Τζίζρε, στα σύνορα με το Ιράκ και τη Συρία, όταν φορτηγάκι παγιδευμένο με εκρηκτικά ανατινάχτηκε, καταστρέφοντας το κτίριο της αστυνομίας και σκορπώντας κυριολεκτικά το θάνατο.
Από την έκρηξη σκοτώθηκαν οκτώ αστυνομικοί και τραυματίστηκαν άλλα 45 άτομα, οι περισσότεροι αστυνομικοί, ενώ το κτίριο καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς.

Η τουρκική κυβέρνηση έχει απαγορεύσει τη μετάδοση ειδήσεων για το θέμα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail