Ασσύριοι και Σύριοι χριστιανοί ζητάνε από τον κόσμο να σταματήσει τον Ασαντ στη Ροζάβα και οι Μπολσεβίκοι και σημερινοί αφυπνισμένοι…καμία διαφορά

Της Μελίνας Κονταξή
Ιστορικός - Δρ. Βαλκανικού Πολιτισμού

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Σύριων Χριστιανών απηύθυνε έκκληση στον κόσμο να σταματήσει τις επιθέσεις του Άσαντ -ακόμα και με αεροπορικές επιδρομές- στους πολίτες της Χάσακα, Άραβες-Αρμένιους-Σύριους-Ασσύριους-Κούρδους.

Χθες, με την μεσολάβηση της Ρωσίας, συμφωνήθηκε ανακωχή με πλήρη και ουσιαστική παράδοση της πόλης στις εθνότητες της. Αυτοί που ενωμένοι συνέτριψαν την ISIS στην Ιεράπολη νίκησαν και τον Αραβοφασίστα δικτάτορα που επειδή είχε ελάχιστη υποστήριξη από το έδαφος βομβάρδιζε από ψηλά, μόνο που σε αυτή την περίπτωση εκτέθηκε γιατί δεν υπήρχε η δικαιολογία των ισλαμιστών, πέρα από ότι δεν είχε αρκετές δυνάμεις και υποχρεώθηκε σε ανακωχή. Οι Ασσύριοι και Σύριοι στην Ροζάβα θα μπορούν να συνεχίσουν να διδάσκονται για πρώτη φορά την γλώσσα τους, την εθνική τους ταυτότητα, να προστατεύουν τις περιοχές τους.

Δεν έσωσαν οι Άσαντ τους χριστιανούς, κατέστρεψαν την ταυτότητα τους, μετατρέποντας τους σε ένα ενιαίο συμπαγές ‘‘πράγμα’’ χωρίς ρίζες, που είχε μόνο το δικαίωμα να πηγαίνει στην εκκλησία. Στον Λίβανο ο πατέρας του Άσαντ σκότωσε ακόμα και στρατιώτες χριστιανού στρατηγού που είχαν παραδοθεί.

Ακόμα και μέχρι το 1920 το ένα τρίτο των Σύριων ήταν χριστιανοί, οι Άσαντ τους αραβοποίησαν, τους άρπαξαν την γη (υπάρχουν καταγγελίες Ασσυριακού πρακτορείου από το 2000), κυνήγησαν χωρίς έλεος όσους χριστιανούς ήθελαν ελάχιστα έστω δικαιώματα. Πώς να υπερασπιστούν τον εαυτό τους απέναντι στους ισλαμιστές;

Χάρη στην Ευρωπαϊκή ένωση Σύριων χριστιανών σήμερα οι Σύριοι και Ασσύριοι της Ροζάβα έχουν δικαιώματα που οι αραβοποιημένοι Έλληνες της Συρίας δεν θα μπορούσαν ούτε να ονειρευτούν, και από την άλλη οι ιδεοληπτικοί αντάξιοι των κομμουνιστών το 1922 στηρίζουν τον Αραβοφασίστα Άσαντ που σκότωσε τις ρίζες και των Ελλήνων της Συρίας, με το αιτιολογικό ότι η ιμπεριαλιστική Αμερική είναι πίσω από όλα… ίδια λογική με το ότι οι Άγγλοι ήταν πίσω από όλα στην Μικρά Ασία.

Όλοι οι ιμπεριαλιστές, και δυτικοί και περιφερειακοί και σοβιετικοί-Ρωσικοί είναι κακοί, αυτό δεν κάνει τους αντιπάλους τους καλούς. Τεχνητά σύνορα ισλαμοποιημένων ήταν η οθωμανική αυτοκρατορία, τεχνητά σύνορα αραβοποιημένων η Συρία, δολοφόνος ο Κεμάλ, δολοφόνος ο Άσαντ που δεν βομβαρδίστηκε από κανέναν 5 χρόνια.

Το θέμα είναι αν οι γηγενείς εκμεταλλευτούν σωστά τις διαφορές των ξένων νταβατζήδων για να αποκτήσουν την ελευθερία τους. Τα έθνη της Ροζάβα το έκαναν. Η ευρωπαϊκή ένωση Σύριων χριστιανών έδωσε στους Σύριους και Ασσύριους χριστιανούς φωνή, το ζηλεύω, εύχομαι να ενδιαφερθούν και για τις άλλες εθνότητες ανάμεσα τους και τους Έλληνες.

Εύχομαι όταν παγιωθεί η τρίτη εναλλακτική ανάμεσα σε έναν Αραβοφασίστα στα τεχνητά σύνορα του οποίου μόνο μουσουλμάνοι μπορούσαν να γίνουν πρόεδροι σύμφωνα με το σύνταγμα του, και τους ισλαμιστές, να βρουν το θάρρος να ξεφύγουν από το δίλλημα ή διεφθαρμένος δικτάτορας ή ισλαμιστές, γιατί από τους ιδεοληπτικούς ανιστόρητους αφυπνισμένους που ζητωκραυγάζουν για τον δολοφόνο της ψυχής τους, δεν έχουν να περιμένουν τίποτα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail