Η συνωμοσία... των μετρίων

Μέσα στον ορυμαγδό των ειδήσεων χάθηκε μία την οποία στο facebook μπορείς να την βρεις. Σύμφωνα λοιπόν με τα ρεπορτάζ το υπουργείο Παιδείας δεν μπορεί ή δε θέλει να βρει 9.000 ευρώ που απαιτούνται για τη συμμετοχή της Ελλάδας σε Μαθηματική Ολυμπιάδα. Είναι μια πρακτική που χαρακτηρίζει τον κ. Φίλη, προφανώς επειδή πιστεύει ότι αν κάποιοι μαθητές είναι πιο ικανοί, πιο έξυπνοι ή πιο ταλαντούχοι θα αισθανθούν κόμπλεξ οι υπόλοιποι. Προφανώς η λογική της αριστεράς είναι να μη γίνουν καλύτεροι οι καλοί και άριστοι οι καλύτεροι αλλά να υποβιβαστούν όλοι σε μια χαμηλότερη βαθμίδα ώστε να μην αισθάνονται άσχημα. Έτσι είναι στην Ελλάδα που κυβερνά ο αρχηγός των καταληψιών και αιώνιος φοιτητής. Γιατί να πληρώσει το κράτος 9 χιλιάρικα; Για να κάνουν το κομμάτι του πέντε εξυπνάκηδες μαθητές που έτυχε να γουστάρουν τα Μαθηματικά και να είναι άριστοι;

Δίνουμε βεβαίως εκατομμύρια για ολυμπιακές ομάδες που τελικά αποδεικνύονται και ντοπαρισμένοι, αλλά αυτό είναι μια άλλη υπόθεση.

Η ιδιωτική πρωτοβουλία, κάποιος ανοιχτοχέρης επιχειρηματίας θα πληρώσει για τις μαθητικές ολυμπιάδες προκειμένου να μην ξεφτιλιστεί η χώρα, όμως, τι νοιάζει αυτό την κυβέρνηση της Αριστεράς;

Την ίδια στιγμή το υπουργείο Παιδείας εκταμιεύει πάνω από 40.000 ευρώ για να πληρώσει τις ζημιές που άφησαν κάτι απίθανοι τύποι που κατέλαβαν το ΑΠΘ πριν μερικές ημέρες. Θα δώσει λεφτά για να καλύψει τα σπασμένα κάποιων ανεγκέφαλων και δεν θα δώσει λεφτά για τους πραγματικούς εγκέφαλους. Για να μη μιλήσουμε για το 1 εκατ. ευρώ που θα δοθεί για το τέμενος στο όνομα της ανεξιθρησκίας και του σεβασμού στα θρησκευτικά δικαιώματα των μουσουλμάνων.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Όμως, υπάρχει ένας ιδιαίτερος συμβολισμός στην υπόθεση αυτή. Συμπυκνώνεται στις μεγάλες... ρήσεις περί αριστείας που είναι ρετσινιά ή της καριέρας που είναι χολέρα. Ο ένας που το είπε ήταν δάσκαλος του Αλέξη κι ο άλλος ήταν φίλος και σύμβουλός του. Καταλαβαίνετε λοιπόν γιατί ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του είναι η συνωμοσία των μετρίων… για να μην πούμε καμιά χειρότερη λέξη.

Η χούντα των μετρίων που κυβερνά δεν πρόκειται να αφήσει να ξεχωρίσει τίποτε και θα εκθεμελιώσει οτιδήποτε μπορεί να είναι καλύτερο και το αξίζει. Το κράτος που δεν έχει κανένα πρόβλημα να πληρώσει τις ζημιές των μπαχαλάκηδων, δηλαδή ενός τσούρμου ανόητων, αποστερεί από κάποια ικανά παιδιά, το μέλος της πατρίδας, τη δυνατότητας της διάκρισης αλλά και τις απόκτησης εμπειριών. Η κυβέρνηση που δεν έχει κανένα πρόβλημα να δώσει άδειες τηλεόρασης, δηλαδή την ψυχαγωγία και την ενημέρωση σε εγχώριους Εσκομπάρ (όπως είπε και ο Κ. Χρυσόγονος), αλλά έχει πρόβλημα να σπουδάσει καλά παιδιά που θα βοηθήσουν κάποτε να πάει μπροστά αυτός ο τόπος.

Τα 40.000 ευρώ για το ΑΠΘ, και πολλές χιλιάδες ευρώ για τις καταστροφές στο ΕΜΠ, στο κέντρο της Αθήνας ή όπου αλλού κάνουν πλιάτσικο οι μπαχαλάκηδες θα μπορούσαν να δοθούν για ασθενοφόρα ώστε να μην πεθαίνει ο κόσμος. Θα μπορούσαν να καλύψουν μια θέση γιατρού στη Σαντορίνη ώστε να μην ταλαιπωρείται ο Πολάκης για να πηγαίνει να κάνει εγχείριση αιμορροΐδων. Όμως, δίνονται γιατί κάποιοι βλάκες αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν τη χαλαρότητα του αριστερού συστήματος. Όχι ότι και στο παρελθόν δεν γίνονταν αυτά, όμως τώρα αποδεικνύεται περίτρανα ότι η δικτατορία των μετρίων μας κυβερνά και θα συνεχίσει να το κάνει όσο τους αφήνουμε.

Τα όσα γίνονται στο χώρο της παιδείας, με την εκρίζωση κάθε προσπάθειας να γίνει κάτι καλό είναι η απόδειξη. Ο Φίλης καταστρέφει την εκπαίδευση της χώρας, το μυαλό των παιδιών μας. Αυτός, υπουργός Παιδείας χωρίς πτυχίο είναι η απόδειξη ότι δυστυχώς στην Ελλάδα οι μέτριοι κυριαρχούν και οι άριστοι είναι βουτηγμένοι στα σκατά. Είτε προσπαθούν να επιβιώσουν σε μια χώρα που τους τσακίζει είτε παίρνουν τον ομματιών τους και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και το μυαλό τους σε άλλες χώρες.

Γι’ αυτό δυστυχώς δεν έχει πολλές ελπίδες η Ελλάδα να ανασάνει, να μεγαλουργήσει.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail