Αντίστροφη μέτρηση για πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας – Ο ρωσικός Στρατός τέθηκε σε πλήρη πολεμική κινητοποίηση – Ζήτησε βοήθεια η Νέα Ρωσία

Θέμα ημερών ή ακόμα και ωρών είναι πριν αρχίσει η εφαρμογή της επιχείρησης «Ενίσχυση της Ειρήνης 2» ώστε να υπάρξει αποτελεσματική υπεράσπιση της «Νέας Ρωσίας» από τις δυνάμεις του Κιέβου. Ο αρχιστράτηγος Β.Πούτιν έθεσε σε πλήρη πολεμικό συναγερμό από σήμερα το πρωί το σύνολο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην Δυτική, Κεντρική και Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια, τις αερομεταφερόμενες δυνάμεις, και τις δυνάμεις ΡΒΧ πολέμου σε νοτιοδυτική κατεύθυνση.

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά τον πλήρη πολεμικό συναγερμό και των δυνάμεων της Νέας Ρωσίας.

Πιο συγκεκριμένα και όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σ.Σοιγκού η αιφνιδιαστική επιθεώρηση αφορά την νότια, δυτική και κεντρική στρατιωτική Διοίκηση, όλη τη δύναμη του Βόρειου Στόλου, καθώς και τις κυριότερες Διοικήσεις της Αεροπορίας και των Αερομεταφερόμενων δυνάμεων.

«Σήμερα ξεκίνησε ακόμη μια αιφνιδιαστική στρατιωτική επιθεώρηση σύμφωνα με την εντολή του ανώτατου Διοικητή των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων»,είπε ο Σ.Σοιγκού για να συμπληρώσει:

«Όλες οι δυνάμεις στο Νότο, το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεων στην Κεντρική και Δυτική Διοίκηση, ο Βόρειος Στόλος, η κυριότερη Διοίκηση των Αεροπορικών δυνάμεων και η Διοίκηση των Αερομεταφερόμενων δυνάμεων βρίσκονται σε πλήρη πολεμικό συναγερμό από σήμερα το πρωί στις 7:00 ώρα Μόσχας».

Ο ίδιος διευκρίνισε πως η επιθεώρηση θα διαρκέσει από τις 25 έως τις 31 Αυγούστου: «Διέταξα τον υφυπουργό Άμυνας Anatoly Antonov να πληροφορήσει τους στρατιωτικούς ακολούθους των πρεσβειών στην Μόσχα γύρω από την αιφνιδιαστική αυτή στρατιωτική επιθεώρηση», πρόσθεσε ο Σ.Σοιγκού.

Τις δηλώσεις αυτές τις έκανε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας κατά τη διάρκεια σύσκεψης με την ρωσική στρατιωτική ηγεσία όπου τόνισε:

«Κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης θα πραγματοποιηθούν μετακινήσεις διαφόρων μονάδων για να εκτιμηθεί η ικανότητα της νότιας στρατιωτικής Διοίκησης για την αντιμετώπιση τοπικών κρίσεων που μπορεί να ανακύψουν. Ακόμη θα εξεταστούν οι δυνατότητες της δυτικής και κεντρικής στρατιωτικής Διοίκησης και οι δυνατότητές τους προς την νότια και δυτική κατεύθυνση».

Ο Σ.Σοιγκού τόνισε ακόμη πως κατά τις πρώτες 24 ώρες «είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθούν ειδικές ασκήσεις πολεμικής ετοιμότητας», ενώ στη συνέχεια οι μονάδες θα μετακινηθούν σε πεδία βολής προκειμένου να πραγματοποιήσουν όσα προβλέπονται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Χτες το βράδυ υπήρξε ανακοίνωση από τον αναπληρωτή επιχειρησιακό Διοικητή του Ντονέτσκ, Eduard Basurin, σύμφωνα με τον οποίο το Κίεβο έχει ενισχύσει τις επιχειρήσεις στην περιοχή Avdeevka και σκοπεύει να καταλάβει την Yasinovataya.

Οι Υπηρεσίες πληροφοριών της Ρωσίας επιβεβαίωσαν τις παραπάνω πληροφορίες.

Στις 20:00 τεράστια κομβόι από άρματα μάχης και τεθωρακισμένα κινήθηκαν στην κατεύθυνση προς Avdeevka ενώ υπήρχαν πληροφορίες για υπερσυγκέντρωση δυνάμεων πυροβολικού στις περιοχές Lastochkino, Verkhnetoretsk, Novobakhmutovka, Ocheretino, και Orlovka.

Τα α/α συστήματα εντόπισαν πτήσεις UAV ενώ έγιναν προσπάθειες να εισέλθουν στο έδαφος της Νέας Ρωσίας ουκρανικές δυνάμεις δολιοφθοράς.

Δείτε βίντεο από την πολεμική κινητοποίηση





pentapostagma.gr
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail