Το μεγάλο κόλπο των ΗΠΑ με τους Κούρδους στη Συρία - Πώς τους την έστησαν και τους έπιασαν πάλι κορόιδα

Του Στρατή Μαζίδη

Τη μία ημέρα οι ΗΠΑ έχοντας μπουκάρει με το έτσι θέλω στη Χάσακα της βόρειας Συρίας απειλούν τα συριακά πολεμικά αεροσκάφη υπερασπιζόμενοι τους συμμάχους τους (;), Κούρδους.

Την επομένη η Τουρκία ξεκινά "αντιτρομοκρατική" επιχείρηση στη Τζαραμπλούς της Συρίας αντικαθιστώντας τη μια τρομοκρατική ομάδα (ISIL) με άλλες, έχοντας την αεροπορική υποστήριξη μαχητικών των ΗΠΑ για να καταλάβουν μια πόλη την οποία το ισλαμικό κράτος παραχώρησε αμαχητί. Επιπρόσθετα ο τούρκος ΥΠΕΞ, Τσαβούσογλου δηλώνει πως η επιχείρηση σχεδιάστηκε μαζί με τις ΗΠΑ.

Τη μεθεπόμενη ημέρα ο γηραιός αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάιντεν σπεύδει στην Τουρκία, ζητά συγγνώμες και αξιώνει από τους Κούρδους να ξαναδιαβούν τον Ευφράτη προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Είναι προφανές ότι οι ΗΠΑ πούλησαν τους Κούρδους ή μάλλον τους αγόρασαν σε τιμή ευκαιρίας όταν τους χρειάστηκαν με σκοπό να τους "πουλήσουν" αργότερα όταν θα χρειαζόταν με την Τουρκία.

Οι Κούρδοι ξεχνούν ότι η παράδοση του μεγάλου του ηγέτη, του Απο το 1999 έγινε με την ενεργότατη συμμετοχή των ΗΠΑ.

Λησμονούν επίσης ότι 35 χρόνια τώρα στη μάχη τους με τους Τούρκους, οι ΗΠΑ είναι ανύπαρκτες. Αλήθεια τι έκανε ο Λευκός Οίκος ως αντίδραση στην "αντι-τρομοκρατική" επιχειρήση της Αγκυρας στη νοτιο-ανατολική Τουρκία όπου εξαφάνισε κυριολεκτικά ολόκληρες πόλεις από το χάρτη; Όταν οι άνθρωποι έτρεχαν με λευκές σημαίες στα στενά του Τσιζρέ, οι ΗΠΑ πώς αντέδρασαν;

Και φυσικά δεν πρόσεξαν πως οι ΗΠΑ στράφηκαν σε αυτούς και τους καθοδήγησαν να δημιουργήσουν τις SDF αμέσως μόλις φάνηκε ότι ο FSA κατέρρευσε και είναι πλέον άχρηστος στο να σταθεί ως αντίπαλος του Ασαντ.

Οι ΗΠΑ είχαν εξαρχής σκοπό να τους χρησιμοποιήσουν ώστε:

α. και τον Ασαντ να πολεμήσουν μέσω αυτών καθώς όπως φάνηκε οι ΗΠΑ κρύβονται πίσω από την υποκίνηση της επιθετικότητας των Κούρδων στη Χάσακα

β. να διαμελίσουν τη Συρία δημιουργώντας ένα κρατίδιο ή οποιοδήποτε μόρφωμα στα βορειοανατολικά και όχι πέραν του Ευφράτη

γ. να πουλήσουν το β στους Τούρκους όταν θα χρειαζόταν

Οι Κούρδοι μπορεί να είναι γηγενείς, γνήσιοι απόγονοι αρχαίων φύλων της περιοχής, σπουδαίοι πολεμιστές και ήρωες αλλά σε θέματα πολιτικής, ανάλυσης και αντίληψης των προθέσεων των άλλων, πάσχουν.

Αδυνατούν να καταλάβουν πως κανείς δεν επιθυμεί επί της ουσίας την αυτοδιάθεση των Κούρδων ακριβώς για να μην προκύψει στο μήλο της έριδος που καλείται Μέση Ανατολή, το μεγάλο Κουρδιστάν που βλέπουμε σε αρκετούς χάρτες.

Το έχουμε ζήσει κι εμείς ως λαός όταν κανείς δεν επιθυμούσε τη γιγάντωση της Ελλάδας το 1920 και οδηγηθήκαμε στην καταστροφή.

Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να σε εξαπατήσει, κοροϊδέψει ή παγιδεύσει, αν εσύ δεν είσαι θύμα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail