Ο Καμμένος θα μας κάψει όλους αν φέρει το ΝΑΤΟ από το Ιντσιρλίκ στην Κάλυμνο

Του Στρατή Μαζίδη

Πριν λίγες ημέρες είδε το φως της δημοσιότητας ρεπορτάζ της εφημερίδας Real News σύμφωνα με το οποίο ο υπουργός Αμυνας, Πάνος Καμμένος θέλει να εκμεταλλευθεί τα γεγονότα στην Τουρκία και την αστάθεια της γείτονος, φέρνοντας τη βάση του ΝΑΤΟ από το Ιντσιρλίκ, στην Κάλυμνο.

Προτίμησα να περιμένω μερικές ημέρες για να δω αν ο υπουργός θα διαψεύσει το δημοσίευμα, ωστόσο στην ιστοσελίδα του ΥΕΘΑ, δεν υπάρχει κάτι. Επιπρόσθετα η συγκεκριμένη εφημερίδα έχει πολύ καλές σχέσεις με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κορυφαία της στελέχη αλλά βουλευτές φιλοξενούνται στο ραδιόφωνο του ομίλου συχνότατα και έχει επιλεγεί αρκετές φορές ως το μέσο που δημοσιεύει πληροφορίες "κύκλων" από Μαξίμου ή το Προεδρικό Μέγαρο. Συνεπώς τίποτε δεν είναι τυχαίο...

Ωστόσο μια τέτοια σημαντική γεωπολιτική κίνηση, είτε γίνει είτε όχι, δεν απασχολεί κανένα και δεν ξεσηκώνει καμία θύελλα αντιδράσεων όταν μια τέτοια στροφή ή σημαντική στρατηγική επιλογή δεν αποτελεί την κοινή συνισταμένη όλων των κομμάτων, δεν προκύπτει ως επιστέγασμα μιας εθνικής πολιτικής αλλά ένας υπουργός αποφασίζει ό,τι θέλει και το μαθαίνουμε από την εφημερίδα.

Θα αναρωτηθεί κανείς, μα τι ασχολείσαι; Νομίζεις πως σε τέτοια θέματα υπολογίζουν τον Καμμένο; Όχι αλλά το θέμα έχει τη σημασία.

Αυτήν την στιγμή η Ελλάδα βρίσκεται σε μια πολύ άσχημη θέση ενώ παράλληλα έχει την...ευτυχία η τρομοκρατική έκφραση του ισλάμ να μην έχει ασχοληθεί ακόμη μαζί της. Μια τέτοια κίνηση ανακατεύει πάλι την τράπουλα και δε θα πρέπει να είμαστε σίγουροι πως θα τραβήξουμε καλό χαρτί.

Στην ευρύτερη γειτονιά μας, από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι την ευρύτερη περιοχή της Μεσοποταμίας βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πολυσύνθετο παιχνίδι του οποίου οι όροι, ειδικά στη Συρία, μεταλλάσσονται διαρκώς.

Από την ώρα που δεν είμαστε δυνατοί, δεν είμαστε πχ ένα Ισραήλ, ίσως είναι καλύτερα απλά να καθόμαστε στην ακτή και να αφήσουμε για αργότερα τα μακροβούτια.

Ο Καμμένος μπορεί να εκτιμά ότι με την έλευση της βάσης του ΝΑΤΟ στην Κάλυμνο πως η Ελλάδα αποκτά ένα σημαντικότερο γεωστρατηγικό ρόλο (αληθές) και ότι πιθανώς διασφαλίζεται η χώρα από την τουρκική επιβολή (φαντασία). Το ΝΑΤΟ όπως απέδειξε η ναυτική του παρουσία στο Αιγαίο, δεν πρόκειται να εγγυηθεί τίποτε για τη χώρα ούτε θα παρέμβει αν συμβεί κάτι με την Τουρκία (τουλάχιστον όσο αυτή παραμένει μέλος του). Επιπλέον η Ελλάδα θα τεθεί στο στόχαστρο της ισλαμικής τρομοκρατίας αν πχ στρατηγικά βομβαρδιστικά του ΝΑΤΟ αρχίσουν να απογειώνονται από την Κάλυμνο για τη Συρία.

Επιπλέον ο συριακός πόλεμος εισέρχεται σε μια άλλη φάση. Από τη μία πλευρά παραμένουν οι Σύριοι και οι συμμαχοί τους, από την άλλη πλευρά όμως είναι πολύ πιθανό οι αντίπαλοι να αντικατασταθούν από τους Κούρδους και στους πρώτους να πάρουν μεταγραφή οι Τούρκοι. Ρωσία, Ιράν, Ιράκ, Συρία, Ρωσία, ΗΠΑ, Κίνα (πλέον) και στο βάθος Ισραήλ. Είμαστε σίγουροι πως θέλουμε να εμπλακούμε σε όλο αυτό παρέχοντας γη;

Αυτές οι επιλογές δεν μπορούν να είναι απόφαση του ενός ούτε να διαρρέουν μέσω εφημερίδων. Η χώρα θα πρέπει να θυμηθεί τα πρώτα 100 χρόνια της νεώτερης ιστορίας όταν υπήρχε ένα συγκεκριμένο εθνικό όραμα-στόχος τον οποίο εξυπηρετούσαν οι εκάστοτε κυβερνήσεις, και να χαράξει με σοβαρό τρόπο την υπεύθυνη πολιτική.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail