Κρυφές σκέψεις Τσίπρα: Ενδεχόμενη καταδίκη του Γεωργίου θα ήταν η ‘αποκατάσταση' του Καραμανλή και αρχή εμφυλίου στη ΝΔ

Στην πολιτική λίγα πράγματα γίνονται χωρίς στόχο και η απόφαση Τσίπρα να φέρει επί σκηνής το θέμα Γεωργίου, σίγουρα πρέπει να ...διαβαστεί πολλαπλά.

Πέραν του κοινού αισθήματος, σύμφωνα με το οποίο ο Γεωργίου είναι ένοχος πολλών αμαρτιών, μια άλλη ανάγνωση δείχνει ότι μπορεί η καταδίκη Γεωργίου ανοίγει τον εμφύλιο μέσα στη ΝΔ, πράγμα που εξυπηρετεί τύπους σαν τον Τσίπρα.

Τον Γεωργίου υιοθέτησε ο Σαμαράς, υπουργός του οποίου ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και θα είναι εξαιρετικά δύσκολο ο σημερινός αρχηγός της ΝΔ να συνταχθεί με τον Τσίπρα σε ενδεχόμενη παραπομπή Γεωργίου.

Εκεί αρχίζει το δίλημμα και ο εμφύλιος στην ΝΔ γιατί η καταδίκη Γεωργίου, «βγάζει λάδι» τον Καραμανλή και του επιτρέπει να επανεμφανιστεί στο πολιτικό γίγνεσθαι ισχυρότατος.

Με την καταδίκη Γεωργίου να δρα ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τον Καραμανλή ερωτηματικά γεννώνται για το τι θα πράξει ο Μητσοτάκης.
Το βέβαιο είναι ότι στην προσπάθειά του να κρατηθεί στην εξουσία ο Τσίπρας θα χρησιμοποιήσει τους πάντες και τα πάντα.

Σε όλο αυτό το θέατρο που στήνουν το ερώτημα είναι εάν θα μπορέσει ο λαός να απεγκλωβιστεί από τα δεσμά του και να μην παρασυρθεί από τις Κασσάνδρες, που θα του έχουν έτοιμη και πακεταρισμένη τη λύση Μητσοτάκη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail