Ένα πρόσωπο που θα σηματοδοτήσει έναν ανασχηματισμό

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος φέρεται να επιθυμεί την παραμονή του στο υπουργείο Οικονομικών, ωστόσο, στο πρωθυπουργικό γραφείο γίνονται δεύτερες σκέψεις.

Σκέψεις ενόψει του επόμενου ανασχηματισμού της κυβέρνησης φαίνεται να γίνονται, με εξαιρετικά ...ώριμο τρόπο πλέον, στο Μέγαρο Μαξίμου. Και μάλιστα στη βάση νέων δεδομένων, που συνεχώς αλλάζουν.

Για παράδειγμα, ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, φέρεται τώρα να επιθυμεί την παραμονή του στο υπουργείο Οικονομικών, ωστόσο, στο πρωθυπουργικό γραφείο γίνονται δεύτερες σκέψεις αναφορικά με αυτή την προοπτική...

Ιδιαίτερα από τη στιγμή που ο αναπληρωτής του, Γιώργος Χουλιαράκης, έχει πάρει την έγκριση των θεσμών, για να γίνει ο επόμενος υπουργός. Αν γίνει αυτή η τροποποίηση, τότε θα είναι η πιο κρίσιμη της όλης διαδικασίας. Κι αυτό γιατί θα σηματοδοτήσει την ακόμα μεγαλύτερη στροφή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, προς τον πολιτικό ρεαλισμό.

Για πότε ο ανασχηματισμός; Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν θέλουν να την διακινδυνεύσουν για κανέναν λόγο, γι αυτό και θα αποφύγουν τις τριβές που συνεπάγεται. Αυτό με τη σειρά του, σημαίνει πρακτικά ότι η διαδικασία μετατίθεται για τις αρχές Νοεμβρίου ή το νωρίτερο τα τέλη Οκτωβρίου, λένε όσοι υποστηρίζουν ότι βρίσκονται σε γνώση των προθέσεων του πρωθυπουργού.

Πάντως, τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Και αναλόγως των σχεδίων του κ. Τσίπρα για το χρόνο των επόμενων εθνικών εκλογών, να γίνει ακόμα και ο ...αιφνιδιασμός.


voria.gr
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail