Ραγδαίες εξελίξεις στην Τουρκία: O Ερντογάν κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κήρυξε αργά χθες τη νύχτα την Τουρκία ο Ταγίπ Ερντογάν ενώ οι διωγμοί συνεχίζονται σε πλήρεις ρυθμούς μετά το πρόσφατο αποτυχημένο πραξικόπημα.

Στο διάγγελμά του προς τον τουρκικό λαό, ο Ερντογάν δήλωσε πως η χώρα θα παραμείνει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες ώστε να μπορέσει η κυβέρνηση να λάβει άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα εναντίον των πραξικοπηματιών και συμπλήρωσε το δικαίωμα αυτό παραχωρείται από το Σύνταγμα της χώρας.
Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα τεθεί σε εφαρμογή με την έκδοση της απόφασης στην εφημερίδα κυβερνήσεως της Τουρκίας επιτρέποντας έτσι στον Πρόεδρο και το υπουργικό συμβούλιο να παρακάμψουν το τουρκικό κοινοβούλιο για να επιβάλλουν νέους νόμους και να περιορίσουν ή να αναστείλουν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες κατά το δοκούν.

Η σχετική ανακοίνωση έγινε μετά τη μαραθώνια συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας η οποία διήρκεσε περίπου πέντε ώρες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail