Αν εφαρμοζόταν το σχέδιο Χ...

Τα όσα έγιναν στην Τουρκία πρέπει να τα δει καλά ο ελληνικός λαός. Να δει τα τανκς στους δρόμους, τους εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες, τις ουρές στα ΑΤΜ, το πλιάτσικο, τις σκηνές χάους.

Ας ρίξει μια ματιά στον εμφύλιο που στήθηκε για μερικές ώρες, στο αδερφοφάγωμα των Τούρκων, ας δει τα βίντεο και τις φωτογραφίες για να ξέρει. Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζήσαμε τα δραματικά γεγονότα του 1967 με τους δικούς μας τρελούς συνταγματάρχες και τον κοιμισμένο λαό. Ένα λαό αποβλακωμένο μεταξύ εγκληματικών λαθών της αστικής τάξης τότε και της πλήρως τρελαμένης αριστεράς της εποχής. Πολλοί από εμάς δε ζήσαμε τη Χούντα της Επταετίες και την κατάλυση της δημοκρατίας, επομένως τα όσα συμβαίνουν στη γειτονική χώρα είναι μια χαρά γεγονότα για να μας κάνει να δούμε τι… γλιτώσαμε.

Το σχέδιο Χ του Βαρουφάκη κατ’ εντολήν του Τσίπρα είχε πολλά από τα στοιχεία που βλέπουμε στην Τουρκία. Τα τανκς στους δρόμους, η σύλληψη των… αντιφρονούντων, τα κλειστά σύνορα, ο εμφύλιος πόλεμος. Αυτά ακριβώς σκέφτονταν να κάνει η παλαβή αριστερά του κ. Τσίπρα και της παρέας του, αυτά θα ζούσε ο ελληνικός λαός στο όνομα κάποιας δήθεν δημοκρατικής παρέμβασης μιας κυβέρνησης που δεν ήξερε τι έκανε.

Αυτά ακριβώς θα ζούσαμε κι εμείς αν περνούσε το σχέδιο του Βαρουφάκη που εκπονούνταν μήνες πριν την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Και για να πούμε την αλήθεια. Δεν… τρόμαξε ο Τσίπρας μόλις είδε το σχέδιο, όπως εκμυστηρεύτηκε στον Παπαχελά. Του είχαν πει τα πάντα, με την παραμικρή λεπτομέρεια κι αυτό που έσωσε τον ίδιο από το Γουδή και τον ελληνικό λαό από τον εμφύλιο ήταν η αντίδραση 4-5 στελεχών στο Μαξίμου. Ο Δραγασάκης, ο Τσακαλώτος, ο Σαγιάς αλλά και ο Στουρνάρας του είπαν λίγο – πολύ ότι θα τον εκτελέσουν αν πάει σε πραξικόπημα με στρατηγό τον Βαρουφάκη και στρατάρχη τον Πάνο.

Ευτυχώς επικράτησε η λογική γιατί δεν ήταν τίποτε να δούμε τανκς στην Πανεπιστημίου, σύλληψη του διοικητή της ΤτΕ, έλεγχο της Βουλής, κλείσιμο των ιδιωτικών καναλιών και κατάληψη της ΕΡΤ. Στο τσακ γλιτώσαμε.

Εντάξει, δεν έχει σχέση το πραξικόπημα που ετοίμαζε ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτό της Τουρκίας, ούτε οι γαλονάδες του ελληνικού στρατού θα μπορούσαν να αποδεχθούν εντολές που τον ακομβίωτο ή το αμόρφωτο παιδάκι του δεκαπενταμελούς. Όμως, τα πραξικοπήματα στις λεπτομέρειες κρίνονται. Γι’ αυτό να βλέπουμε τι συμβαίνει στη γείτονα και να προσευχόμαστε γι’ αυτά που γλιτώσαμε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail