Το «κίνημα δεν πληρώνω» γίνεται πράξη

Πριν από μερικές ημέρες δημοσιεύτηκε η έκθεση για τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει και ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης: Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, εδώ και 18 μήνες τώρα, “τραβούν” συνεχώς την ανηφόρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΑΟ, οι οφειλές αυξήθηκαν από τα 10,9 δις ευρώ το Σεπτέμβριο του 2014 (1η Έκθεση ΚΕΑΟ), στα 16,6 δις ευρώ σήμερα. Δηλαδή παρουσίασαν μια αύξηση της τάξεως του 52% ή 5,685 δις ευρώ επί ημερών διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Αποκαλυπτικά, επίσης, είναι και τα “ευρήματα” της Έκθεσης, σχετικά με τα στοιχεία των ρυθμίσεων (ενεργές, ολοκληρωμένες, απολεσθείσες) για τους οφειλέτες που έχουν ενταχθεί στο Κ.Ε.Α.Ο.

Πιο συγκεκριμένα, τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι από τους συνολικά 75.451 οφειλέτες, που εντάχθηκαν στο Ν.4321/2015, με οφειλές ύψους 3,2 δις ευρώ, οι 36.053 με οφειλές ύψους 1,7 δις ευρώ απεντάχθηκαν! Δηλαδή, σχεδόν το 50% των οφειλετών που συμμετείχαν απώλεσαν τη ρύθμιση για τις “100 δόσεις”! Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στο γεγονός, ότι άλλες ήταν αρχικά οι προϋποθέσεις ένταξης στη ρύθμιση. Στη συνέχεια αυτές μεταβλήθηκαν επί το δυσμενέστερο από το ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να μην μπορούν πλέον να ανταποκριθούν και να απολέσουν τη ρύθμιση δεκάδες χιλιάδες.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τα χρέη γενικότερα έχουν αυξηθεί δραματικά. Άλλωστε, σύμφωνα με τις προβλέψεις και οι οφειλές στις εφορίες θα ξεπεράσουν φέτος τα 97 δισ., αυξάνονται 1 δισ. ευρώ το μήνα.

Το σημαίνουν όλα αυτά; Ότι γίνεται πράξη το «κίνημα δεν πληρώνω». Δεν είναι ότι ο κόσμος περνάει δύσκολα, αυτό συμβαίνει και συνέβαινε από το 2010 και μετά. Είναι το γεγονός ότι οι υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για διαγραφές χρεών, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, σεισάχθεια και άλλες τέτοιες αρλούμπες... τώρα δικαιώνονται.

Είναι το γεγονός ότι πληρώνει η χώρα τα επίχειρα της μπουρδολογίας του Τσίπρα που έλεγε στον κόσμο να μην πληρώνει τους άδικους φόρους, να μην καταβάλλει τον ΕΝΦΙΑ γιατί θα καταργηθεί από τον ίδιο. Είναι ότι ο κόσμος έμαθε σ' αυτό που η κυβέρνηση του υποσχέθηκε. Ότι δηλαδή αν δεν πληρώσει δεν έγινε και τίποτε.

Και τώρα που καταρρέουν τα δημόσια έσοδα και τα ασφαλιστικά ταμεία τι θα γίνει; Νέες περικοπές; Νέοι φόροι;

Δύο χρόνια έχουν περάσει από τις προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των ψεκασμένων και τώρα έρχονται οι επιπτώσεις που βαθαίνουν την κρίση και οδηγούν σε ακόμη μεγαλύτερη λιτότητα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail