«Τέλειωσε» η Τουρκία! Κατέρρευσε ο τουρισμός της – Δείτε πόσο έπεσε!

Βουτιά άνω του 40% κατέγραψε ο αριθμός των ξένων επισκεπτών στην Τουρκία τον Ιούνιο, ποσοστό που αποτελεί τη μεγαλύτερη μείωση εδώ και τουλάχιστον 22 χρόνια, καθώς οι εντάσεις με τη Ρωσία και μια σειρά φονικών βομβιστικών επιθέσεων αποθάρρυναν τους τουρίστες.

Οι τουριστικές αφίξεις μειώθηκαν κατά 40,86% σε ετήσια βάση τον Ιούνιο, με 2,44 εκατ. άτομα να φθάνουν στη χώρα κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Τουρισμού.

Το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ καταγράφηκε το Μάιο, όταν οι τουριστικές αφίξεις μειώθηκαν κατά 34,7%.

Ο τουρισμός έχει δεχθεί σοβαρό πλήγμα από τις τεταμένες σχέσεις με τη Μόσχα μετά την κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους από την Τουρκία στη συριακή μεθόριο πέρυσι.

Παρόλο που προσφάτως η Άγκυρα και η Μόσχα άρχισαν να αναθερμαίνουν τις μεταξύ τους σχέσεις, οι τουριστικές αφίξεις από τη Ρωσία μειώθηκαν κατά 87% το πρώτο εξάμηνο του έτους.

tribune.gr
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail