Τι προϋπολογισμό νομίζετε πως θα έχετε σε μερικές δεκαετίες από μια χώρα παππούδων…

Τσιαμήτρος Γιάννης
Φοιτητής οικονομικών επιστημών ΑΠΘ

Με το σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας, η οποία είναι η τρίτη γερασμένη χώρα στην ΕΕ δεν ασχολείται κανείς, κάποιοι θα καταντήσουμε γραφικοί. Η εικόνα του πολιτικού συστήματος είναι κυριολεκτικά απογοητευτική και ιδιαίτερα της αντιπολίτευσης. Νομίζετε ότι είναι οικονομική πολιτική να μετράτε τα δις που θα μαζέψετε από τον ΕΝΦΙΑ τη στιγμή που δε σας περνάει προφανώς από το μυαλό, αυτό το λιγοστό, πως θα πληρώσετε συνταξιοδοτικές ανάγκες και ανάγκες υγείας σε 30 χρόνια που το 30% των Ελλήνων θα είναι πάνω από το 70 χρονών. Κάνετε στείρα πολιτική και στείρα αντιπολίτευση πάνω σε ανοησίες περί εκλογικού νόμου και εφήμερες τροπολογίες χωρίς καμιά αξία χωρίς να αναρωτιέστε ποιος θα παράγει αυτά που νομίζετε πως θα εισπράττετε όταν το εργατικό μας δυναμικό δεν είναι ούτε 2 εκατομμύρια δύσμοιροι κακοπληρωμένοι υπάλληλοι σε μερικά χρόνια.

Κλείνετε τα μάτια και ανοητεύετε ασύστολα μαλώνοντας στο κοινοβούλιο σαν τα κοκόρια και δεν ακούσαμε από έναν διάολο μια πολιτική αύξησης των γεννήσεων, προφανώς θεωρείτε πως είμαστε μαθουσάλες σε αυτήν τη χώρα και κανείς δε θα πεθάνει ή θα γεράσει στο μέλλον διεκδικώντας και σωστά την αξιοπρέπειά του. Οι ευθύνες για την κατάσταση που θα περιέλθει η γερασμένη ελληνική κοινωνία σε μερικές δεκαετίες είναι εγκληματικές αλλά προφανώς δεν θα είστε εκεί για να σας τις καταλογίσουμε. Δεν έχετε βάλει κάτω ούτε ένα χαρτάκι από σημειωματάριο για να σχεδιάσετε ένα πλάνο για το μέλλον της χώρας με όλα αυτά που συνδέονται μεταξύ τους, δηλαδή δημογραφική ανάπτυξη, οικονομική ανάπτυξη και προϋπολογισμοί ικανοί να ανταποκριθούν στις ανάγκες του πληθυσμού. Είστε πρώτοι στα επικοινωνιακά σόου εντός και εκτός βουλής και δεν έχετε πει ούτε μία πρόταση τα τελευταία χρόνια για αυτό το σημαντικό, υπαρξιακό θα έλεγα θέμα που θα έπρεπε να μας απασχολεί όλους. Που είναι κύριοι των κομμάτων το σχέδιο για το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας. Που είναι ένα μελλοντικό παραγωγικό μοντέλο το οποίο να είναι ικανό να στηριχτεί σε ένα φυσικό εργατικό δυναμικό καταρτισμένο και πρόθυμο να εργαστεί στην Ελλάδα. Πουθενά δεν είναι. Κάνετε αντιπολίτευση για ότι ανοησία υπάρχει τη στιγμή που η ελληνική κοινωνία πνέει τα λοίσθια.

Είστε ένα πολιτικό σύστημα αστείο συλλήβδην με όση υπερβολή μπορεί να περιέχει αυτή η έκφραση, αλλά μόνο ως αστείο μπορείς να αντιμετωπίσεις κάποιον που δε φροντίζει για το μέλλον και ονειρεύεται να εφαρμόσει οικονομική πολιτική σε συντρίμμια. Γιατί η ελληνική κοινωνία θα είναι ένα μάτσο συντρίμμια αν συνεχιστεί η πτώση του βιοτικού επιπέδου, αυτός ο κατήφορος που σταματάει τους νέους ανθρώπους από το να δημιουργήσουν οικογένεια, αυτός ο κατήφορος που οδηγεί συνεχώς νέους ανθρώπους στη μετανάστευση στερώντας από την πατρίδα μας παραγωγικούς πόρους, αλλά και ανθρώπους οι οποίοι θα στήριζαν την οικονομία. Νομίζετε ότι μπορείτε να μαζεύετε για πάντα υψηλούς φόρους από λίγους, φορολογώντας τους ότι κληρονόμησαν χωρίς να παράγεται τίποτα ουσιαστικά πλέον παρά ελάχιστα πράγματα.

Όταν αυτοί θα τελειώσουν, οι νέοι θα έχουν φύγει και θα έχουν λιγοστέψει, και τα εκατομμύρια των ηλικιωμένων δικαιολογημένα θα ζητούν τη σύνταξή τους, θα καταλάβετε πλέον πως δεν υπάρχει κανείς να την πληρώσει, αλλά το ότι πρέπει να φτάσετε εκεί για να το καταλάβετε, μπορεί κάλλιστα να σας προσδώσει τον τίτλο του πιο ανόητου πολιτικάντικου συστήματος που γνώρισε η πατρίδα μας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail