Σκεφτείτε ποιοι είναι απέναντι στον Ερντογάν...

Σάββατο μεσημέρι στο Χαλάνδρι. Ένας τύπος με βερμούδα και κοντό μαύρο μπλουζάκι, παντόφλα παραλίας και σκουλαρίκι στο αυτί, κατεβαίνει από ένα μηχανάκι και μπαίνει σε μαγαζί που πουλάει παπούτσια για… 15χρονους. Μια μάλλον καλτ φιγούρα Εξαρχείων που όμως είχε μια διαφορά από τους μπάχαλους. Ενώ ήταν ίδιος μ’ αυτούς ήταν και… βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου. Δεν έχει σημασία το όνομά του, γνωστή φάτσα είναι που βγαίνει στα κανάλια και προκαλεί με τις δηλώσεις του, έχει μάλιστα και θεσμικό ρόλο.

Ούτε στοχοποιούμε τους ανθρώπους ανάλογα με το αν φοράνε βερμούδα ή γραβάτα, ακριβό κοστούμι ή βρόμικο μπλουζάκι, αλλά πώς να το κάνεις, δείχνει το ποιον του ανθρώπου.

Γιατί τα γράφουμε όλα αυτά; Τα γράφουμε για να τα συνδυάσουμε με τα όσα έγιναν στην Τουρκία και με τους κινδύνους που κρύβονται για την Ελλάδα. Τα γράφουμε για να δείξουμε ποιοι είναι αυτοί που αποφασίζουν για την τύχη μας, για τη ζωή μας, για το μέλλον των παιδιών μας, για την πατρίδα μας. Και δεν μπορεί αυτός ο τύπος ο χαβαλές, με τις συνήθως ανθελληνικές ή ακροαριστερές απόψεις που δεν σκέφτεται ποτέ του την πατρίδα αλλά την ιδεολογία του να πρέπει να κληθεί κάποια στιγμή να πάρει κρίσιμες αποφάσεις.

Οι εξελίξεις στην Τουρκία είναι δραματικές και δυστυχώς με το ελικόπτερο που ήρθε στην Αλεξανδρούπολη η κρίση εξάγεται και στην Ελλάδα. Η υπόθεση με τους 8 πραξικοπηματίες δεν θα είναι καθόλου εύκολη και μπορεί να μας βασανίσει πολύ καιρό ή να προκαλέσει απρόβλεπτα, άσχημα γεγονότα. Κι από την άλλη η ενίσχυση του ισλαμοφασισμού του Ερντογάν που γίνεται απόλυτος κυρίαρχος στη χώρα του και κάνει μαζί εκκαθάριση των εχθρών του, ενδεχομένως να δημιουργήσει καταστάσεις ιδιαίτερα επικίνδυνες για τη χώρα μας.

Και σας ρωτάμε λοιπόν όλους εσάς. Σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή, που καίγεται η περιοχή μας, που θα κληθεί η Ελλάδα να πάρει πολύ σημαντικές αποφάσεις, ποιους έχουμε στην κυβέρνηση;

Ποιοι μας κυβερνούν και κρατούν το μέλλον της χώρας στα χέρια τους;

Ένας πρωθυπουργός που κάποτε σχεδίαζε ένα πραξικόπημα αντίστοιχο μ’ αυτό που σχεδιάστηκε προχθές στην Τουρκία; Ένας πρωθυπουργός που είναι παθολογικός ψεύτης; Ένας πολιτικός που είναι η επιτομή του αμοραλισμού; Ένας πολιτικός που τον ρωτάνε για το ποιοι θα πάρουν τις άδειες και απαντά «δε με νοιάζει αρκεί να έχουν φορολογική ενημερότητα»;

Σκεφτείτε ποιοι είναι απέναντι στον Ερντογάν και την κυβέρνησή του που πέφτει στη φωτιά για να κρατηθεί στην εξουσία. Που συσπειρώνει το λαό του με μια κουβέντα. Που παίρνει αποφάσεις οι οποίες γράφουν ιστορία για τη χώρα του.

Απέναντί του είναι ο Φίλης που δεν ξέρει ότι η σφαγή των Αρμενίων είναι γενοκτονία.

Είναι ο Μπαλτάς που θεωρεί τους άριστους… μιάσματα. Είναι ο Σκουρλέτης που αισθάνεται περήφανος γιατί το παιδί του πετάει μολότοφ και τρώει δύο χρόνια φυλακή.

Είναι ο «ακομβίωτος στρατηγός» που πολύ φοβούμαστε ότι αν κληθεί να πάρει καμιά απόφαση για την άμυνα της χώρας μπορεί να φτάσουν οι Τούρκοι στην Κέρκυρα.

Είναι ο Κοτζιάς που δεν βλέπει πέρα από την υπεροπτική προσωπικότητά του. Είναι ο Τσακαλώτος ή ο Σταθάκης με τα εκατομμύρια στο εξωτερικό που διαχειρίζονται τα οικονομικά της χώρας. Είναι η Φωτίου με τα γεμιστά, ο Κουρουμπλής που ασχολείται με τον εκλογικό νόμο, είναι ο Πολάκης που θα μας χώσει όλους στη γη.

Και είναι ο Κυρίτσης που δεν ενοχλείται για τους καταληψίες του ΑΠΘ λες και είναι σπίτι του το Πανεπιστήμιο. Είναι όλοι εκείνοι οι προκλητικοί βουλευτές που βλέπουν την πατρίδα τους ως κάτι ξένο, που ακόμη πιστεύουν ότι το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του και ότι τα Σκόπια είναι Μακεδονία. Κι εκείνοι που χτίζουν μουσουλμανικά τεμένη και προσκαλούν πρόσφυγες να έρθουν στην Ελλάδα, τη Γη της Επαγγελίας.

Όλοι αυτοί που συγκροτούν ένα επικίνδυνο μπουλούκι, καλούνται να πάρουν κρίσιμες αποφάσεις σε μια περίοδο που καίγεται ο τόπος.

Τα συμπεράσματα δικά σας. Ο Θεός, μαζί και ο Αλλάχ να βάλουν το χέρι τους

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail